Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa »

Pravo vreme za promene

18. 08. 2013.

Pravo vreme za promene - Pravo vreme za promene Evropska komisija očekuje da se od septembra ubrza dijalog Beograda i Prištine i proces evrointegracija Srbije.

Rekonstrukcija Vlade Srbije, koja je u toku, neće usporiti tok evropskih integracija naše zemlje, smatraju u sedištu EU. Naprotiv, na jesen očekuju ubrzanje.

“Očekujemo da će Vlada Srbije nastaviti s dosadašnjim aktivnostima i angažmanu na dijalogu s Prištinom. Nemamo nikakav razlog da sumnjamo da će tako i biti”, izjavila je za Večernje novosti Maja Kocijančič, portparol visoke predstavnice za spoljnu i bezbednosnu politiku Ketrin Ešton.

Postojanje kontinuiranih kontakata, iako u radu evropskih institucija trenutno vlada avgustovsko zatišje zbog kolektivnog godišnjeg odmora, potvrda je da sve teče po planu.

“Nema pauze u aktivnostima. Radne grupe nastavljaju s poslom. Protekle nedelje su se, tako, sastale grupe koje se bave pripremom predstojećih lokalnih izbora”, rekla je Kocijančičeva.

Na Šumanovom trgu očekuju ubrzanje procesa evrointegracija Srbije i dijaloga s Prištinom odmah pošto se, početkom septembra, briselska administracija vrati u kancelarije. Evropska komisija veruje da će se proces približavanja Srbije EU na jesen nastaviti na pozitivnim talasima nedavne odluke o započinjanju pristupnih pregovora.

Izvori Novosti u sedištu EU naglašavaju da je povoljan trenutak za rekonstrukciju Vlade bio upravo tokom letnjeg zatišja u radu evropskih institucija, da se ne bi gubilo na ritmu i vremenu.

Za nedelju dana bi u Briselu, na novoj rundi, trebalo da se sastanu predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i premijer privremenih institucija iz Prištine Hašim Tači. Prema najavama učesnika, ovaj sastanak bi trebalo da bude održan 27. avgusta, a trenutno se očekuje da ga Ketrin Ešton i zvanično zakaže.


Izvor: [novimagazin.rs]

Čitanja: 1566 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Šta znači sporazum Srbije i NATO - Pravo vreme za promene
Šta znači sporazum Srbije i NATO

Kako piše list, njima je potpisivanjem Individualnog partnerskog akcionog plana omogućeno i korišćenje vojne infrastrukture u zemlji. IPAP, između ostalog,
Poraz tolerancije - Pravo vreme za promene
Poraz tolerancije

Rekordnih 18.000 ljudi okupilo se sinoć na skupu protiv imigracije u Drezdenu, u organizaciji desničarske grupe "patriotski Evropljani protiv islamizacije
EU uslovljava - Pravo vreme za promene
EU uslovljava

Evropska unija mogla bi da odloži otvaranje poglavlja u procesu pregovora sa EU, ukoliko Srbija ostane pri stavu da ne
EU: Usaglasiti spoljnu politiku - Pravo vreme za promene
EU: Usaglasiti spoljnu politiku

Evropska unija od Srbije i svih partnerskih zemalja očekuje da poštuju evropski kurs kada je reč o spoljnoj politici, posebno
Važan dan za Srbiju i EU - Pravo vreme za promene
Važan dan za Srbiju i EU

Važan dan za Srbiju i EU Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport uručio je premijeru Aleksandru Vučiću Izveštaj Evropske

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda