Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Proširenje EU »

DATUM ZA APLIKACIJU ZA EU

22. 03. 2008.

DATUM ZA APLIKACIJU ZA EU - "Crna Gora nije odredila datum za aplikaciju za Evropsku uniju", izjavila crnogorska ambasadorka u Briselu.

Crnogorska ambasadorka u Briselu Slavica Milačić izjavila je da Crna Gora u ovom trenutku ne raspolaže "potencijalnim datumom" za aplikaciju za članstvo u EU.

Milačić je za današnju podgoričku "Republiku" kazala da bi se "po pitanju aplikacije u ovom trenutku zadržala u okvirima namere da država uskoro podnese zahtev za članstvo".

Predsednik crnogorske skupštine Ranko Krivokapić juče je u Ljubljani saopštio da će Crna Gora u narednih nekoliko nedelja zatražiti prijem u članstvo EU i saopštio da računa na podršku Slovenije koja trenutno predsedava Unijom.

Crnogorska ambasadorka pri EU je, međutim ukazala da iskustvo drugih država u procesu pristupanja pokazuje da "treba izbegavati striktno vezivanje za datume".

Evropski komesar za proširenje Oli Ren je prilikom nedavne posete Podgorici saopštio da dalji napredak Crne Gore u procesu pridruživanja zavisi od "tempa sprovođenja reformi na terenu"

Izvor: [www.b92.net ]

Čitanja: 2373 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda