Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Proširenje EU »

ÐUROVIĆ: CRNA GORA DOBIJA UPITNIK EK

05. 07. 2009.

ÐUROVIĆ: CRNA GORA DOBIJA UPITNIK EK - Ministarka za evropske integracije izjavila je danas da bi upitnik Evropske komisije (EK) trebalo bi da bude uručen Vladi Crne Gore 22. jula, za kada se očekuje poseta na visokom niovu.

"Očekujem da 22. jula bude poseta na visokom nivou i da evropski komesar (Oli Ren) uručiti vladi upitnik, koji je već pripremljen, da bismo što pre mogli da se organizujemo i u roku koji je primeren na njega i odgovorimo", rekla je Ðurovićeva, a preneli su podgorički mediji.

Ðurovićeva je objasnila da taj dokument neće biti dostupan javnosti, kao ni odgovori na pitanja i navela da je upitnik "vlasništvo EK i da kao takav nije dostupan javnosti".

"Upitnik će biti dostupan javnosti kada EK formira mišljenje", precizirala je ona.

Ðurovićeva je kazala i da se očekuje da će Crna Gora na upitnik EK odgovoriti do novemra nakon čega će uslediti nacrt mišljenja EK koji bi zemlje članice Evropske unije trebalo da razmatraju u drugoj polovini naredne godine.

Ona je najavila da će na dnevnom redu Kolegijuma EU, sredinom sedmice, biti predlog za stavljanje Crne Gore, Makedonije i Srbije na Belu šengen listu.


Izvor: [ biznisnovine.com ]

Čitanja: 2229 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda