Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Proširenje EU »

CRNA GORA JE NA DOBROM PUTU

28. 03. 2008.

CRNA GORA JE NA DOBROM PUTU - Evropski komesar za proširenje Oli Ren ocenio je danas da je Crna Gora na dobrom putu za pripreme kandidature za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

Ren je danas u Ljubljani, gde prisustvuje sastanku ministara zemalja članica Evropske unije, kako su javili podgorički mediji, rekao da je Crna Gora u procesu integracije u EU postigla "ubedljiv uspeh".

"Uspešnom primenom Privremenog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, Crna Gora je na dobrom putu za podnošenje kandidature za članstvo u EU", preneli su mediji ocenu Olija Rena.

Visoki zvaničnik Unije ohrabrio je Crnu Goru da nastavi u tom pravcu i poručio da 2008. godina "može biti odlučujuća" za pridruživanje Evropskoj uniji.

Ren je, takođe, pohvalio crnogorsku vladu zbog toga što pripreme za podnošenje kandidature za članstvo u EU koordiniše s Briselom.

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Milan Roćen, koji prisustvuje sastanku ministara EU u Ljubljani, danas je razgovarao s Renom i šefovima diplomatije Francuske i Slovenije, Bernarom Kušenerom i Dimitrijem Rupelom.

Roćen bi sutra trbalo da se obrati skupu ministara zemalja Evropske unije.

Čitanja: 2854 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda