Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Proširenje EU »

CRNA GORA ŽELI STATUS KANDIDATA EU

28. 11. 2008.

CRNA GORA ŽELI STATUS KANDIDATA EU - Crna Gora se još nije odrekla plana da zahtev za status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU) podnese do kraja godine.

Crna Gora se još nije odrekla plana da zahtev za status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU) podnese do kraja godine.

Crnogorska ambasadorka pri EU Slavica Milačić je izjavila da "još stoji plan" da Podgorica podnese zahtev do kraja francuskog mandata predsedavanja Unijom.

Prema rečima Milačićeve, koje su preneli podgorički elektronski mediji, s Francuskom i ostalim evropskim zemljama u toku je "intenzivna komunikacija" u vezi sa datumom aplikacije za status kandidata.

Crnogorski premijer Milo đukanović je u utorak rekao da pitanje datuma aplikacije za status kandidata nije od suštinskog značaja, da ne treba "juriti rok", kao i da je manje važno da li će zahtev za članstvo u EU biti podnesen do kraja ili na početku iduće godine.

Izvor: [ b92.net ]

Čitanja: 2051 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda