Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Proširenje EU »

CRNA GORA KANDIDAT ZA EU OD DECEMBRA

22. 10. 2010.

CRNA GORA KANDIDAT ZA EU OD DECEMBRA - Savet ministara za opšte poslove Evropske unije najverovatnije će Crnoj Gori na sastanku u decembru dodeliti status kandidata za članstvo u EU nakon mišljenja Evropske komisije 9. novembra.

Podgoričke "Vijesti" saznaju u diplomatskim izvorima da se više ne dovodi u pitanje da li će Evropska komisija 9. novembra konstatovati da je Crna Gora generalno ispunila uslove da stekne status kandidata za člana EU, iako je verovatno da će u mišljenju biti pobrojane oblasti u kojima se očekuje vidljiv napredak.

U drugoj polovini novembra zasedaće Savet ministara EU, ali će odluku o Crnoj Gori odložiti za početak decembra kako bi do tada članice EU imale dovoljno vremena da se upoznaju sa mišljenjem EK.

"Na tom sastanku je realno da ćete dobiti kandidatski status, s tim što neće biti odluke o datumu početka pregovora o članstvu. Takva odluka bi se možda mogla očekivati tokom 2011. godine ali ništa nije sigurno", rekao je "Vijestima" visoki diplomatski predstavnik jedne od najuticajnih članica EU.

Izvor: [ mondo.com ]

Čitanja: 2408 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda