Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Proširenje EU »

HRVATSKA IZLAZI IZ BALKANSKE FAZE

06. 06. 2010.

HRVATSKA IZLAZI IZ BALKANSKE FAZE - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je večeras na Brionima da Hrvatska živi poslednje trenutke "balkanske faze", odnosno faze postkonflikata, i založio se za ulazak u EU svih zemalja regiona.

Kako prenose hrvatski mediji, na prijemu za ambasadore akreditovane u Hrvatskoj, Josipović je istakao da je to moguće pre svega zahvaljujući izvesnosti približavanja Evropskoj uniji.

Naglasio je da proširenje EU ne sme da stane sve dok poslednja zemlja jugoistoka Evrope ne uđe u EU.

Kao potvrdu da Hrvatska izlazi iz "balkanske faze", hrvatski predsednik je naveo dogovor o arbitraži sa Slovenijom, čime je, kako je kazao, napravila veliki iskorak prema političkoj kulturi kompromisa.

"Verujem u naše prijatelje Slovence i verujem da će slovenački plebiscit sutra potvrditi odluku parlamenta", naglasio je Josipović.

"Premijerka (Jadranka) Kosor i ja, politikom zatvaranja sporova iz prošlosti s jugoistočnim susedima želimo tu kulturu kompromisa presaditi i ojačati u susedstvu", rekao je Josipović.

Prijemu u Beloj vili na Brionima prisustvovalo je oko sto ambasadora.

Izvor; [ rts.rs ]

Čitanja: 1861 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda