Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Proširenje EU »

PRISTUPNI SPORAZUM 2011

01. 08. 2010.

PRISTUPNI SPORAZUM 2011 - Cilj Hrvatske je da na proleće iduće godine potpiše pristupni sporazum s Evropskom unijom, kaže premijerka Jadranka Kosor.

Ona je, nakon redovnog sastanka s članovima Pregovaračke grupe za pregovore o prustupanju Hrvatske EU, rekla da očekuje pozitivan izveštaj Evropske komisije.

"Sve naše snage treba usmeriti ka tome da izveštaj Evropske komisije o napretku Hrvatske, koji se očekuje u novembru, bude odličan. To će sasvim sigurno biti i poslednji izveštaj o toku hrvatskih pristupnih pregovora", rekla je Kosorova.

Prema njenim rečima, cilj Hrvatske je da sporazum o pristupanju potpiše na proleće 2011, tokom mađarskog predsedavanja EU.

Jadranka Kosor očekuje da će merila za zatvaranje poglavlja Pravosuđe i temeljna prava (poglavlje 23) biti uskoro ispunjena.

Ona je ocenila i da je Hrvatska dobila "vetar u leđa činjenicom da su sva pregovaračka poglavlja otvorena, a većina njih, 22, zatvorena", naglasila je hrvatska premijerka.

Izvor: [ b92.net ]
Čitanja: 2153 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda