Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa »

"Sporazum vodi boljoj budućnosti"

23. 06. 2013.

Premijer Dačić ocenio je da briselski sporazum Srbiju vodi bliže boljoj budućnosti i da je bezbednost države, građana i Srba na KiM stavljena u prvi plan.

Dačić je rekao da je postignut sporazum koji Srbiju vodi bliže boljoj budućnosti, ali je naglasio da je retko ko pomenuo da za svo to vreme nije bila ugrožena bezbednost naše države i građana, te da je bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji stavljena u prvi plan.

"Za to najveće zasluge ima upravo policija", rekao je Dačić govoreći na Centralnoj proslavi obeležavanja Dana policije,

"Pokrenuli smo brojne razvojne procese u okviru ministarstva ali oni nisu toliko vidljivi za građane, a imaju za cilj da policija postane pravi servis građana", kazao je Dačić dodajući da strategija razvoja policije daje ono što i on lično želi, a to je da građani poznaju svoje policajce u svojim četvrtima.

Dačić je kazao da je ovo prvi put da se proslava održava van Beograda čime je Ministarstvo unutrašnjih poslova želelo da pokaže da Srbija nije samo Beograd i da je Novi Sad Srbija.

Dačić je, govoreći na centralnoj svečnosti, pozvao građane da pomognu, kako je rekao "svojoj policiji da bude garant prava svakog pojedinca i garant bezbednosti države, da zaštiti institucije od korupcije i građane od kriminala.

"Srce svih nas govori da naše društvo nije idealno, a glava nam kaže da nam je potrebna pomoć prijatelja i starih i novih", rekao je Dačić istakavši da "ne dozvoljava nikome da nam zabranjuje da živimo i radimo kao što rade drugi".

Premijer i ministar unutrašnjih poslova je naglasio da pred policijom stoje brojni zadaci.

Mora se, kako je rekao, sprečiti trgovina ljudima, trgovina drogom, korupcija i svi vidovi kriminala a mora se obezbediti i bezbedan saobraćaj.

"Zadovoljan sam načinom na koji smo organizovali doček poplava i smatram da i ubuduće u svim prilikama moramo reagovati na sličan ili na još efikasniji način", kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, jedan od prioriteta u budućem periodu je uspostavljanje potpuno novog načina zapošljavanja u policiju, napredovanja u službi i odgovornosti.

"Napredovanje u službi treba da bude u skladu sa zaslugama a odgovornost rukovodilaca mora da bude veća i jasnija", rekao je Dačić.

On je naglasio da je "biti policajac čast i lični izbor hrabrih, poštenih i smelih ljudi", a svoje obraćanje je završio čestitajući pripadnicima policije njihov dan a svim građanima Srbije je poželeo miran san, slobodu i pravdu.

Dačić je obavio je danas smotru jedinica policije Srbije čime je u Novom Sadu počela proslava obeležavanja Dana policije.

Na ovoj proslavi Dačić je predsedniku Nikoliću uručio priznanje Plaketu "Jakov Nenadović".


Izvor: [b92.net]

Čitanja: 1464 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Šta znači sporazum Srbije i NATO - Sporazum vodi boljoj budućnosti
Šta znači sporazum Srbije i NATO

Kako piše list, njima je potpisivanjem Individualnog partnerskog akcionog plana omogućeno i korišćenje vojne infrastrukture u zemlji. IPAP, između ostalog,
Poraz tolerancije - Sporazum vodi boljoj budućnosti
Poraz tolerancije

Rekordnih 18.000 ljudi okupilo se sinoć na skupu protiv imigracije u Drezdenu, u organizaciji desničarske grupe "patriotski Evropljani protiv islamizacije
EU uslovljava - Sporazum vodi boljoj budućnosti
EU uslovljava

Evropska unija mogla bi da odloži otvaranje poglavlja u procesu pregovora sa EU, ukoliko Srbija ostane pri stavu da ne
EU: Usaglasiti spoljnu politiku - Sporazum vodi boljoj budućnosti
EU: Usaglasiti spoljnu politiku

Evropska unija od Srbije i svih partnerskih zemalja očekuje da poštuju evropski kurs kada je reč o spoljnoj politici, posebno
Važan dan za Srbiju i EU - Sporazum vodi boljoj budućnosti
Važan dan za Srbiju i EU

Važan dan za Srbiju i EU Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport uručio je premijeru Aleksandru Vučiću Izveštaj Evropske

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda