Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Vesti iz Evrope »

Majka prodala ćerku da bi spasila muža

01. 02. 2013.

Majka prodala ćerku da bi spasila muža - Majka prodala ćerku da bi spasila muža Muškarac iz Avganistana, koji je pozajmio novac od trgovaca drogom, došao je u situaciju da mu vlada veći deo plantaže uništi tako da novac nije mogao da vrati. Trgovci drogom su ga oteli, a očajna majka, kako bi povratila muža, trgovcima je dala svoju šestogodišnju ćerku

U čestim trenucima očaja porodice u Avganistanu koje uzgajaju marihuanu često naprave neoprostive greške kako bi preživeli.

Tako je muškarac iz Avganistana, koji je pozajmio novac od trgovaca drogom, došao u situaciju da mu vlada veći deo plantaže uništi tako da novac nije mogao da vrati. Trgovci drogom su ga oteli a očajna majka, kako bi povratila muža, dala je trgovcima svoju šestogodišnju ćerku kako bi spasila muža.

Devedeset odsto opijata dolazi iz Avganistana, a najveći priliv novca koji omogućava pokretanje “narko- biznisa” dolazi od trgovaca drogom. Pored ove poražavajuće činjenice, gora od ove je ta da trgovci najčešće koriste decu za prenos opijata preko granice.

- Trgovci su ovde mnogo moćniji nego, čak i od talibani - priča otac dvoje kidnapovane dece za koju mu traže otkup od 20.000 dolara.

U trenutku kada roditelji odustanu od potrage za svojom decom, nesrećna deca najčešće završavaju u Pakistanu ili Iranu, gde ih koriste trgovci drogom koji ih kasnije pošalju u belo roblje.

Jedna od devojčica koja je uspela da pobegne priča kako i dalje ima noćne more.

- Nisu mi davali da promenim odeću, pa čak ni sapun da se okupam. Bili su veoma okrutni, tukli su me, strah me je da bi ponovo mogli da dođu po mene – priča devojčica koja je bila žrtva.

Mnoga deca koja uspeju da pobegnu često nemaju gde da odu jer ih roditelji više ne traže. CNN je skoro snimio film o devojčicama pod nazivom “Narko-mlade”. Do sada je intervjuisano oko 30 devojčica koje su pretrpele pakao.

Izvor i foto: [Telegraf.rs]

Čitanja: 1183 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda