Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Vesti iz sveta »

Detalji o osuđenom Amerikancu

07. 05. 2013.

Detalji o osuđenom Amerikancu - Detalji o osuđenom Amerikancu

Severa Koreja je danas objavila nove detalje o Amerikancu korejskog porekla Kenetu Baeu koji je prošle nedelje osuđen na 15 godina teškog rada, istovremeno demantujući spekulacije da namerava da ga upotrebi za cenkanje.

Neidentifikovani portparol severnokorejskog ministarstva spoljnjih poslova u izjavi za državne medije nije precizirao za kakva krivična dela je Bae odgovoran, ali je rekao da ih je priznao.

On je kazao da je Bae došao u Severnu Koreju "namerno sa lažnim identitetom i da su ga izmanipulisale snage koje su neprijateljske prema Severnoj Koreji", preneo je AP.

Bae (44) je uhapšen početkom novembra u Rasonu, specijalnoj ekonomskoj zoni u oblasti na dalekom severoistoku Severne Koreje koja se graniči sa Kinom i Rusijom.Tačna priroda Baeovih navodnih krivičnih dela nije objavljena.

Prijatelji kažu da je Bae hrišćanin i turistički vodič koji živi u Kini i često putuje u Severnu Koreju gde hrani siročad.

U Severnoj Koreji je od 2009. privedeno još šest Amerikanaca koji su, kasnije, deportovani ili oslobođeni.

Portparol ministarstva je rekao da su spekulacije stranih medija o tome da Pjongjang namerava da upotrebi Baea za cenkanje "smešne i pogrešne". On je dodao da "velikodušnost" koju je njegova zemlja pokazala u prošlim slučajevima "neće doprineti tome da Amerikanci prestanu sa nelegalnim aktima".

Izvor i foto:[Tanjug]

Čitanja: 1290 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Brazila: 300.000 na ulici - Detalji o osuđenom Amerikancu
Brazila: 300.000 na ulici

Rio de Žaneiro, Sao Paulo - Demonstracije u Brazilu su iz protesta zbog cena javnog prevoza prerasle u nacionalne nemire.

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda