Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Vesti iz sveta »

Kina: SAD su hakersko carstvo

08. 05. 2013.

Kina: SAD su hakersko carstvo - Kina: SAD su hakersko carstvo

Kina je danas optužila Sjedinjene Država da prave razdor između Kine i njenih suseda pošto je Pentagon objavio da Peking koristi špijunažu da bi pospešio modernizaciju vojske, i nazvao Vašington "pravim hakerskim carstvom".

Najnovije salve došle su dan nakon što je kinesko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo kao bez osnova izveštaj Pentagona u kome je Kina optužena po prvi put da pokušava da upadne u kompjutersku mrežu američke vojske.

Internet stručnjaci okrivljuju SAD i Izrael za što je stvoren i pušten Staksnet virus sa ciljem da se napadne nuklearni program Irana. Niti se Kina smatra jedinim počiniocem agresije u američkom sajber prostoru.

Bezbednosni stručnjaci optužuju čak i saveznike poput Francuske i Izraela, za napade u mreže američke vlade i i na korporativne računarske mreže.

Čitanja: 1210 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Brazila: 300.000 na ulici - Kina: SAD su hakersko carstvo
Brazila: 300.000 na ulici

Rio de Žaneiro, Sao Paulo - Demonstracije u Brazilu su iz protesta zbog cena javnog prevoza prerasle u nacionalne nemire.

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda