Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Vesti iz sveta »

Muškarci bolje cepaju drva!

03. 05. 2013.

Muškarci bolje cepaju drva! - Muškarci bolje cepaju drva

Angela Merkel obično krije svoj privatni život, ali je šest meseci pred izbore ipak otkrila šta, po njenom mišljenju, muškarce čini atraktivnima, dok su joj paparaci-fotografije u kojima se, razbarušena, igra sa unucima dodatno podigle rejting

Nemačka kancelarka Angela Merkel, koja svoj privatni život pažljivo krije od očiju javnosti, ipak je dopustila jednom ženskom magazinu da je „propita” o stilu vladanja, kuvanju, mužu, ćutanju pred donošenje odluka, ali i o muškarcima.

„Lepe oči”, kratko je, sa samo dve reči, ogovorila Merkelova na pitanje šta muškarce čini atraktivnim i posle te rečenice usledila je pauza - u kojoj su novinarke lista „Brigite” očekivale da bar još nešto kaže, ali je kancelarka time završila i zaključila da je „i to bilo puno”.

Merkelova, za koju kažu da se kao retko koji političar, koristeći isključivo glavu i razum jednog naučnika popela ka vrhu vlasti, rekla je da je od muškaraca naučila koliko je važan dubok glas i priznala da neke stvari muškarci, jednostavno, rade bolje -na primer, kazala je, „bolje cepaju drva”.

U godini saveznih izbora, u kojoj će se odlučivati o tome ko će u narednom četvorogodišnjem mandatu vladati 82-milionskom nacijom - Angela Merkel, apsolutni favorit ili kancelarski kandidat socijaldemokrata Per Štajnbrik, kome ne cvetaju ruže i koji s vremena na vreme izleti s „bumerang-izjavama” - nije loše da građani malo „zavire” u živote onih, kojima daju državu na poverenje.

Da li se kancelarski i privatni život mogu razdvojiti?

„Kada kuvam, ne kažem - 'kancelar kuva'“, rekla je Merkelova.

Po njenim rečima, u procesu „sazrevanja odluka” mir i tišina pomažu.

„Čoveku je potrebna tišina, da bi pametno govorio”, smatra Merkel, koja je poznata i po izdržljivosti i po tome da duge sednice, naročito u Briselu, koje znaju da traju do kasno u noć, na njoj ne ostavljaju tragove.

Tu joj, kaže, pomaže njena „sposobnost kamile” - na primer, kad se jednom, recimo, preko vikenda, naspava, onda tokom radne nedelje i sa malo sna može da izađe na kraj.

O njenom mužu, profesoru Joaimu Zaueru se, obično, malo toga sazna od nje, ali se ovaj put saznalo da oni često razgovaraju o politici.

Merkelova je u vreme uskršnjih praznika, u aprilu, posle objavljenih paparaco-fotografija sa njenog odmora ponovo „pokupila” simpatije Nemaca.

„Paparaco fotografije kancelara Merkel sa njenog porodičnog, uskršnjeg odmora su 'čisto zlato' u izbornoj borbi”, smatra ekspert za medije i medijski savetnik Mihael Špreng. Za televiziju ZDF, on je rekao da te fotografije pokazuju da se „najjača žena na svetu na odmoru ponaša kao i svaka druga”.

Špreng, nekadašnji savetnik Edmunda Štojbera iz vremena njegove kancelarske kandidature smatra da Merkelovu ljudima približava upravo to, što se pojavila nenašminkana, razbarušena u ležernoj garderobi.

„Ona zna da bude i baka - to je ono što se do sada o njoj nije znalo”, naglasio je Špreng i dodao da njen ceo odmor budi utisak koji se može opisati rečenicom: „Ona je jedna od nas.„

Merkel je svoj uskršnji odmor provela na italijanskom ostvru Iskija s mužem, ali u lepotama Napuljskog zaliva uživala je i sa ostatkom porodice - unučićima, snajkom i mlađim sinom svoga muža.

Mereklova je najčešće fotografisana žena Nemačke kada je u službi, ali su zato porodične fotografije, poput najnovijih sa Iskije, apsolutna retkost - a na njima se može videti baka-Merkelova koja u jednoj ruci nosi pomorandžu, a u drugoj vodi unuče, zatim kako dečačiću pomaže da se popne na jedno uzvišenje, ili na plaži - opušteno, s rukom ispruženom prema detetu, zajedno s mužem i njegovim sinom ili svih šestoro zajedno ili u kupaćim kostimima...

Ove fotografije, pola godine pred savezne nemačke izbore, pokazuju Merkelovu kako, kao i milioni Nemaca, porodično, provodi svoj odmor, obučena u sportsku košulju i pantalone, s rancem, razbarušena, pored dece, idilično, opušteno, jednostavno i -višegeneracijski zajedno.

O Merkelovoj se privatno zna da joj je deda poreklom Poljak, da tradicionalno, posle otvaranja Vagnerovog muzičkog letnjeg festivala u Bajrojtu, odlazi na odmor, da se za razliku od svojih evropskih kolega - sadašnjih i bivših - koji su viđeni, uglavnom, preplanuli sa bogatim prijateljima na ekskluzivnim jahtama, ona odmara privatno, sa suprugom, rado u Toskani ili u nemačkim, švajcarskim i drugim brdima.

O njoj se, izgleda, zna i da, kada jednog dana bude završila svoju političku karijeru (koju je započela osamdesetih u DDR), želi da ode na odmor u Afriku i Južnu Ameriku, da ima „stari san"- putovanje trans sibirskom železnicom, da svom mužu rado priprema doručak, da je njena čorba od krompira prosečna, da peče kolač od šljiva, da za Božić na trpezi najčečhe ima gusku...

To je ono što se o Merkelovoj zna, a ono što se ne zna je s kim će, posle 22. septembra i saveznih nemačkih izbora formirati vladu, pošto ankete govore da je ona apsolutni favorit za kancelara. Da li će to biti nastavak koalicije sa slabim liberalima, šefa diplomatije Gvida Vestervela ili „velika koalicija” sa socijaldemorkaratama, kakvu je ona u prvom mandatu vodila, ili će biti „pretrčavanja” malih na stranu „neprirodnih” političkih saveznika ili neko drugo iznenađenje koje izborna matematika i politička akrobatika mogu da stvore.

 

Izvor i foto:[Politika]

Čitanja: 1641 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Brazila: 300.000 na ulici - Muškarci bolje cepaju drva
Brazila: 300.000 na ulici

Rio de Žaneiro, Sao Paulo - Demonstracije u Brazilu su iz protesta zbog cena javnog prevoza prerasle u nacionalne nemire.

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda