[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='44.211.239.1' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('44.211.239.1','1674924124','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Vesti iz sveta »

Nadmoć neta: Prodat Vašington post

06. 08. 2013.

Nadmoć neta: Prodat Vašington post - Nadmoć neta: Prodat Vašington post Vašington post će za 250 miliona dolara biti prodat osnivaču i izvršnom direktoru Amazona Džefriju Bezosu (49), preneli su američki mediji.

Kako se navodi, Amazon neće imati nikakvog učešća u kupovini, već će vašingtonski dnevnik i štamparija postati vlasništvo Bezosa, koji će imati stoprocentni udeo u listu.

"Post" je kao i drugi pisani mediji u SAD u poslednjoj deceniji zapao u finansijske teškoće, rastom posećenosti interneta i prelaskom novina sa štampanih na digitalna izdanja.

Novi vlasnik Džefri Bezos važi za strpljivog investitora i dugoročnog stratega, što ga čini atraktivnim kupcem, navode elektronski mediji.

"Godine iskustva u ovoj grani i brojni izazovi koje smo prevazišli nam daju za pravo da se zapitamo da li uopšte postoji bolji kupac. Džef Bezos je dokazao svoju genijalnost i za tehnologiju i za biznis. Njegov strateški pristup poslu i lična pristojnost čine ga sjajnim novim vlasnikom", rekao je izvršni direktor Posta Donald Grejem.

"Vašington post", uz "Njujork tajms" najprestižniji američki dnevni list, kao i njegova štamparija bili su u vlasništvu porodice Grejem poslednjih 80 godina.

Primopredaja vlasništva će formalno biti obavljena u roku od 60 dana, kada će i kompanija koja izdaje čuveni list verovatno dobiti novo ime, kao i bar deo novog menadžmenta.

"Neću svakodnevno voditi list, ali uveravam vas da ću održati sve vrednosti na kojima počiva Vašington post. Naravno, predstoje nam promene u narednim godinama. Internet je zaslužan za transformaciju svakog elementa u ovom poslu, on je skratio 'rok trajanja' vesti, zbog njega je došlo do erozije izvora prihoda na koje se industrija dugo oslanjala, ali je omogućen o novi način tržišne borbe, među kojima su i oni koji imaju minimalne troškove", naveo je Bezos u pismu zaposlenima.

On je istakao i da još nema precizan plan kakve će promene "Post" pretrpeti u narednim godinama.

"Vašington post" je ove godine sedma najpopularnija dnevna novina u SAD, čiji je prosečni tiraž u prvih sedam meseci 2013. bio 474.767, odnosno 6,5 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Bogatstvo Džefa Bezosa procenjeno je na 25,2 milijarde dolara.

Inače, proteklog vikenda je objavljeno da je medijska kompanija "Njujork tajms" odlučila da proda legendarni "Boston gloub" milijarderu Džonu Henriju, vlasniku bejzbol kluba Red Soksa.


Izvor: [b92.net]

Čitanja: 2458 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Brazila: 300.000 na ulici - Nadmoć neta: Prodat Vašington post
Brazila: 300.000 na ulici

Rio de Žaneiro, Sao Paulo - Demonstracije u Brazilu su iz protesta zbog cena javnog prevoza prerasle u nacionalne nemire.

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda