Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Vesti iz sveta »

Oteta četiri mirovnjaka UN

08. 05. 2013.

Oteta četiri mirovnjaka UN - Oteta četiri mirovnjaka UN

Sirijski pobunjenici oteli su danas četiri mirovnjaka UN koji čuvaju liniju prekida vatre između Sirije i Golanske visoravni koja se nalazi pod okupacijom Izraela.

U prvom trenutku nije bilo jasno ko je oteo pripadnike mirovnih snaga, ali je kasnije sirijska pobunjenička Brigada mučenika Jarmuk objavila da drži mirovanjake, prenosi Rojters.

Pobunjenici su rekli da pripadnike mirovnih snaga drže zbog njihove sopstvene bezbednosti u zoni razdvajanja između Sirije i Golanske visoravni.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun oštro je osudio otmicu četiri mirovnjaka UN koji čuvaju liniju prekida vatre između Sirije i Golanske visoravni koja se nalazi pod okupacijom Izraela i pozvao na njihovo hitno puštanje na slobodu, saopštio je njegov portparol.
"Generalni sekretar poziva sve strane da poštuju slobodu kretanja i bezbednost mirovnjaka UN", rekao je novinarima Banov portparol Martin Nesirki.

Izvor:[Tanjug]

Čitanja: 1259 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Brazila: 300.000 na ulici - Oteta četiri mirovnjaka UN
Brazila: 300.000 na ulici

Rio de Žaneiro, Sao Paulo - Demonstracije u Brazilu su iz protesta zbog cena javnog prevoza prerasle u nacionalne nemire.

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda