[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='44.211.239.1' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('44.211.239.1','1674921103','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Vesti iz sveta »

Otkriven spomenik Staljinu

08. 05. 2013.

Otkriven spomenik Staljinu - Otkriven spomenik Staljinu

Spomenik posvećen lideru bivšeg Sovjetskog Saveza Josifu Visarionoviču Staljinu otkriven je u sredu u gradu Jakutsku, u Rusiji, dan uoči obeležavanja Dana pobede nad fašizmom, 9. maja.

"Dela istorijskih ličnosti treba da se vrednuju na osnovu rezultata, a ne emocijama", rekao je na ceremoniji otkrivanja spomenika sekretar lokalne Komunisitičke partije Kazbek Tajsajev.

On je naglasio da je Staljin imao veoma važnu ulogu u pobedi nad nacistima u Drugom svetskom ratu.

Zahtev da se napravi spomenik u čast lidera bivšeg Sovjetskog Saveza članovi Komunističke partije podneli su još 2007. godine, ali tada nisu naišli na razumevanje tadašnjeg gradonačelnika Jakutska, u Sibiru.

Kako navodi agencija Frans pres, odnos Rusa prema Staljinu je ambivalentan, što je uzrokovano njegovom diktatorskom vladavinom sa jedne strane, ali i značajnom ulogom koju je imao u pobedi nad Hitlerovm Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

Staljin je neki način rehabilitovan posle dolaska na vlast Vladimira Putina, iako stav ruskog predsednika o bivšem sovjetskom lideru nije lišen dvosmislenosti, dodaje Frans pres.

Izvor:[Beta]

Čitanja: 2623 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Brazila: 300.000 na ulici - Otkriven spomenik Staljinu
Brazila: 300.000 na ulici

Rio de Žaneiro, Sao Paulo - Demonstracije u Brazilu su iz protesta zbog cena javnog prevoza prerasle u nacionalne nemire.

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda