Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Vesti iz sveta »

Pjongjang ne može da izazove krizu

08. 05. 2013.

Pjongjang ne može da izazove krizu - Pjongjang ne može da izazove krizu

Pjongjang ne može da izazove krizu

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da Severna Koreja ne može izazvati međunarodnu krizu koristeći se nuklearnim provokacijama, i naglasio da su SAD i Južna Koreja u potpunosti osposobljene da se odbrane.

Obama je, na konferenciji za novinare u Beloj kući, nakon susreta sa južnokorejskom predsednicom Park Geun-hje, rekao da je gotovo sa vremenom kad je Pjongjang mogao da izazove krizu da bi dobio neke povlastice.

Američki predsednik je kazao da zajednički sastanak dve zemlje pokazuje da Severna Koreja nije uspela u svojim pretnjama.
Predsednica Južne Koreje je, pre zvaničnog susreta sa Obamom, imala s njim radni ručak, a sutra će se obratiti američkom Kongresu. SAD i Južna Koreja ovim susretom obeležavaju 60 godina diplomatskih odnosa.

Izvor i foto:[Tanjug]

Čitanja: 1278 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Brazila: 300.000 na ulici - Pjongjang ne može da izazove krizu
Brazila: 300.000 na ulici

Rio de Žaneiro, Sao Paulo - Demonstracije u Brazilu su iz protesta zbog cena javnog prevoza prerasle u nacionalne nemire.

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda