Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Vesti iz sveta »

SAD traže puštanje svog državljanina

03. 05. 2013.

SAD traže puštanje svog državljanina - SAD traže puštanje svog državljanina

Sjedinjene Američke Države zatražile su danas da odmah bude pušten na slobodu njihov državljanin Kenet Bai, koga je sud u Pjongjangu osudio na 15 godina zatvora zbog navodnog plana za rušenje vlasti u Severnoj Koreji.

Vršilac dužnosti portparola Stejt departmenta Patrik Ventrel rekao je da SAD zahtevaju da Bai bude amnestiran, dodavši da Vašington brine nedostatak transparentnosti koji je pratio ovaj sudski proces.

Bai, koji ima i korejsko ime Pae Jun-ho, radio je kao turistički vodič kada je u novembru prošle godine uhapšen u Rasonu, specijalnoj ekonomskoj zoni Severne Koreje ka granici sa Kinom i Rusijom.

Iako u vestima koje su objavili režimski mediji u Pjongjangu nije tačno naznačeno za šta se on tereti, državna novinska agencija KCNA javila je da je Bai tokom suđenja priznao krivicu.

Predstavnik Stejt departmenta je kazao da švedske diplomate koje predstavljaju SAD u Pjongjangu, nisu prisustvovale suđenju, i da su poslednji put videle Baia pre šest dana.

Izvor:[Tanjug]

Čitanja: 1218 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Brazila: 300.000 na ulici - SAD traže puštanje svog državljanina
Brazila: 300.000 na ulici

Rio de Žaneiro, Sao Paulo - Demonstracije u Brazilu su iz protesta zbog cena javnog prevoza prerasle u nacionalne nemire.

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda