Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Vesti iz sveta »

Nešto učestali meteori ove godine

24. 03. 2013.

Nešto učestali meteori ove godine - Svetao Svetao meteor je na kratko zasenio svetla Njujorka u petak uveče (22. mart) na osnovu izveštaja svedoka koji koriste Tvitter i Internet.

Prva vatrena lopta se pojavila oko 20 časova po istočnom vremenu EDT  i izazvala pažnju više od 500 svedoka, prema izveštaju Američkog društva Meteor. Izveštaji o viđenju meteora iz Njujorka, Bostona i Vašingtona preplavili su Tvitter.

CBS VUSA 9, televizijska stanica je dobila nekoliko zapisa bezbednosnih kamera sa videom o eksploziji na noćnom nebu iznad Vašingtona i delova Merilenda

Ranije, 15. februara, meteor veličine autobusa eksplodirao je nad Rusijom u blizini grada Čeljabinska, izazvavši lom stakla na stotinama zgrada i ranivši skoro 1.500 ljudi. Takve retke eksplozije meteora, naučnici  su klasifikovali kao superbolide, a pomenuti je bio najjači u poslednjih sto godina.

Pitanje za poneti...zašto se uspeh karakteriše kao meteorski kad metori u stvari padaju?

Čitanja: 1293 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Brazila: 300.000 na ulici -
Brazila: 300.000 na ulici

Rio de Žaneiro, Sao Paulo - Demonstracije u Brazilu su iz protesta zbog cena javnog prevoza prerasle u nacionalne nemire.

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda