Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Evropa » Vesti iz sveta »

Tom Henks brani Srbe

17. 02. 2013.

Tom Henks brani Srbe - Tom Henks brani Srbe LOS ANĐELES-Čuvena holivudska zvezda, dvotruki dobitnik Oskara, glumac Tom Henks, neočekivano je stao na stranu Srba i u emisiji kablovske stanice „E“ rekao da je Kosovo oduvek bilo srpsko i da će biti jednog dana ponovo!

Henks je naime, govoreći o skorašnjem početku snimanja holivudskog spektakla o istorijatu nastanka Izraelske države u produkciji Stivena Spilberga a gde će igrati jednu od glavnih uloga, uporedio golgotu Jevreja sa stradanjem i patnjom kosovskih Srba.

- Jevreji su tokom Drugog svetskog rata pretrpeli pogrom holokausta a da ne govorim šta im se sve dešavalo stotinama godinama ranije. I pored svega toga nikada nisu gubili veru u svoje korene i da će vratiti svoju zemlju pa su se ceo jedan milenijum pozdravljali sa „Dogodine u Jerusalimu“. Sličan slučaj imamo i danas kada je reč o Kosovu. Tamo su nekada živeli Srbi, podizali manastire i imali svoje kraljeve a onda su došli Albanci i proterali Srbe. Krajem 20 veka na Srbe su padale i NATO bombe ali oni i dalje ne žele da priznaju da je Kosovo samostalna država i govore „Kosovo je Srbija“, poput Jevreja nekada koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlju, pa možda to bude slučaj i sa Srbima - rekao je Henks.

Tom Henks je inače poznat u Holivudu po svom interesovanju za istorijske teme, učestvovao je zajedno sa Spilbrgom i u dokumentarno-istorijskom filmu o Drugom svetskom ratu a važi za jednog od ne samo najboljih već i najobrazovanijih holivudskih glumaca.

Izvor: [Pravda]

Čitanja: 1414 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Brazila: 300.000 na ulici - Tom Henks brani Srbe
Brazila: 300.000 na ulici

Rio de Žaneiro, Sao Paulo - Demonstracije u Brazilu su iz protesta zbog cena javnog prevoza prerasle u nacionalne nemire.

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda