Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Kultura » Main stream »

Gregorian u Sava centru

18. 01. 2013.

Gregorian u Sava centru - Gregorian u Sava centru U Velikoj dvorani Sava centra (Milentija Popovića 9), 2. aprila od 20.00, nastupiće hor Gregorian. Cene ulaznica su 2.200, 2.600 i 2.900 dinara.

Inspirisani gregorijanskim kanonskim pevanjem, Gregorian izvode obrade pop i rock pesama, a osam vrhunskih pevača i pevačica Amelia Brightman (inače sestra poznatije Sare Brightman) odevenih u odore monaha, sa pratećim bendom, impresivnim scensko-muzičkim nastupom već su osvojili svetsku muzičku scenu.

Više od pet miliona prodatih CD-a i DVD-a i više od milion oduševljenih posetilaca njihovih koncerata govori nedvosmisleno da su tokom 11 godina rada Gregorian osvojili publiku različitih uzrasta u Evropi, Južnoj Americi, Aziji, Južnoj Africi, Meksiku i SAD, a broj njihovih poklonika iz dana u dan raste.

Vrhunski kvalitet vokalnih solista ovog jedinstvenog hora prepoznali su i svetski filmski producenti, pa valja naglasiti da su Gregorian prisutni i u filmskoj muzici u blockbusterima kao što su “Hari Poter”, “Gospodar prstenova” i “Ratovi zvezda”.

Mnogi međunarodni uspesi govore da Frank Peterson, genijalni producentski um koji stoji iza grupe Gregorian, itekako dobro zna šta radi, što je već pokazao uspehom projekta Enigma, a svojim je producentskim umećem vezan je i za imena kao što su Sarah Brightman, preminula izraelska zvezda Ofra Haza, Josè Carreras, Alannah Myles, Placido Domingo, Andrea Bocelli i mnogi drugi.

Izvor i foto: [Danubeogradu.rs]

Čitanja: 2380 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda