Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Kultura » Main stream »

Hemingvejeva unuka otvoreno o porodičnoj depresiji

23. 01. 2013.

Hemingvejeva unuka otvoreno o porodičnoj depresiji - Hemingvejeva unuka otvoreno o porodičnoj depresiji Marijel Hemingvej, unuka američkog pisca Ernesta Hemingveja, predstavila je na Sandens festivalu dokumentarac o mentalnoj bolesti koja je dovela do samoubistva čak sedmoro članova njene porodice, uključujući njenog slavnog dedu i sestru Margo.

U filmu "Bežeći od ludila" (Running from Crazy), koji je režirala Barbara Kopl, a producirala Opra Vinfri, Marijel otvoreno govori o borbi sa samoubilačkim mislima i depresiji od koje je uspela da se izleči.

"Mogu iskreno da kažem da je loše ludilo nestalo. Dobro ludilo je još tu, ali više ne patim od depresije", kazala je 51-godišnja Marijel, prenosi agencija AP.

Dokumentarac sadrži i materijal koji je njena sestra Margo snimila o njihovom dedi i koji pokazuje koliko su se dve sestre razlikovale. Supermodel, a potom i glumica, Margo je umrla 1996. od predoziranja.

Film istražuje i život Ernesta Hemingveja - njegova opijanja, ljubav prema ženama i borbama bikova, nemirni duh. Slavni pisac i Nobelovac pucao je sebi u glavu 1961. godine, nekoliko meseci pre Marijelinog rođenja.

"Sada u mom životu ima radosti, ali to nije uvek tako bilo. Postojalo je vreme, gotovo ceo moj život, verovatno 40 godina, kada sam se trudila da pobegnem od onog iz čega sam potekla", kazala je Marijel čija glumačka karijera obuhvata uloge u filmovima kao što su "Zvezda osamdesetih" i "Menhetn".

Izvor i foto: [Blic]

Čitanja: 2114 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda