[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='44.211.239.1' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('44.211.239.1','1674924284','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Servisi »

Snežna mećava

05. 02. 2015.

Snežna mećava - Obilan sneg pada širom Hrvatske i Slovenije. Snežna mećava zatvorila je pojedine škole u Sloveniji i izazvala poteškoće u drumskom saobraćaju, javio je AP.

Slovenačke vlasti saopštile su da je današnja mećava najveća ove zime.

Prema njihovom saopštenju, obilne snežne padavine i jak vetar pogodili su prvo zapadni deo zemlje, a očekuje se da se nevreme tokom dana proširi na celu teritoriju države.

Saobraćajna policija zatvorila je tri granična punkta za kamione kako bi bilo izbegnuto stvaranje kolona i njihovo zaglavljivanje na putevima. Vozači su upozoreni na moguće zastoje i rečeno im je da napune rezervoare pre nego što krenu na put, uz savet da ostanu kod kuće ako je to moguće.

Za sada, škole su zatvorene u dva mesta na zapadu države, a više zatvaranja se očekuje tokom dana.

U Sloveniji je proglašen narandžasti stepen opasnosti od vremenskih nepogoda, u nekim delovima i crveni.

Stručnjaci najavljuju da će u većem delu Slovenije u proseku pasti više od 40 centimetara snega, a u nekim delovima zemlje i preko 70 - posebno na severoistoku, oko Maribora i u južnim krajevima na području Novog Mesta, dok se u primorju očekuju i veoma jaki udari vetra.

Službe civilne zaštite u gradovima preporučile su građanima da idućih dana umesto ličnih vozila koriste javni prevoz, a starije građane pozvale su da ne izlaze iz stanova bez potrebe.

U planinskim predelima zapadnih krajeva Hrvatske očekuje se stvaranje i znatnijeg snežnog pokrivača, uz jačanje vetra.

Susnežice i snega, prema najavi meteorologa, može biti i na severnom Jadranu, dok će obilnije kiše, ponegde uz izraženije pljuskove s grmljavinom, biti pre svega u Dalmaciji, javljaju lokalni mediji.

Juče je Meteo-alarm izdao crveno upozorenje za karlovačko i gospićko područje, dok narandžasto važi za zagrebačko i dubrovačko područje, Međimurje, Zagorje, Istru, Kvarner i severnu Dalmaciju.

Prema Meteo-alarmu, na gospićkom području danas se očekuje više od 50 centimetra snega, kao i veoma jak severoistočni vetar.

Na karlovačkom području se, takođe, očekuje obilan sneg, na moru jak jugo uz obilnu kišu i jače grmljavinsko nevreme.

Crveno upozorenje Meteo-alarma podrazumeva snažne i opasne vremenske nepogode koje uzrokuju veliku štetu na velikom području i predstavljaju opasnost po život.

Narandžasto upozorenje, pak, podrazumeva neuobičajene vremenske prilike, pa su moguće štete i, čak, ljudske žrtve.

Nadležne službe savetuju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, da se pravovremeno informišu o stanju i prohodnosti puteva i, ukoliko je moguće, da odlože putovanja.

Smirivanje vremena i prestanak padavina u Hrvatskoj očekuje se u nedelju.

I u susednoj Bosni i Hercegovini se narednih dana očekuju veće padavine, uglavnom u Hercegovini i u severozapadnom delu Bosne, dok će i u Crnoj Gori, prema najavma meteorologa, snega i susnežice biti na severu zemlje i u višim planinskim predelima.

Izvor i foto: [ b92.net ]

Čitanja: 2727 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

TAXIFY – Zanimljiva taksi aplikacija stigla u Beograd -
TAXIFY – Zanimljiva taksi aplikacija stigla u Beograd

U Beogradu od skoro postoji mogućnost da na veoma interesantan način naručite taksi vozilo. Naime, sada vam je dostupna jedna
Produžen rok za prijavu na konkurs za ulične zabavljače -
Produžen rok za prijavu na konkurs za ulične zabavljače

Sekretarijat za kulturu produžio je rok za prijavu na Konkurs za ulične zabavljače do ponedeljka, 20. aprila 2015, imajući u
Od aprila 4G mreža -
Od aprila 4G mreža

Inače, nedavno su sva tri mobilna operatora, „Telekom Srbija“, „Telenor“ i „VIP mobajl“ dobila frekvencije koje im omogućavaju uvođenje četvrte
Snežna mećava -
Snežna mećava

Obilan sneg pada širom Hrvatske i Slovenije. Snežna mećava zatvorila je pojedine škole u Sloveniji i izazvala poteškoće u drumskom
Stiže topli talas -
Stiže topli talas

Dnevne temperature će od Svetog Jovana biti i veće od 12 stepeni, a toplo vreme očekuje nas već od vikenda.

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda