Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Sport »

STRUČNI ODBOR FSS NE PODŽAVA KLEMENTEA

26. 11. 2007.

STRUČNI ODBOR FSS NE PODŽAVA KLEMENTEA - Stručni odbor Fudbalskog saveza Srbije jednoglasno je odlučio da ne podrži ostanak Havijera Klementea na mestu selektora reprezentacije.

Predsednik Odbora Ljupko Petrović istakao je da je to telo protiv ostanka Klementa isključivo zbog rezultata, odnosno neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

'Da bi trener bio u pravu, jednostavno mora da pobeđuje', rekao je Petrović, ali je dodao i da se devetočlanom Stručnom odboru nisu dopale ni Klementeove izjave u medijima u kojima je kritikovao to telo.

Potpredsednik Odbora Milorad Kosanović rekao je da izjave Klementea i njegovih saradnika nisu bile od presudnog značaja za ocenu Stručnog odbora.

'Obaveza svakog trenera u inostranstvu jeste da oko sebe okuplja ljude i edukuje ih, a ne da nas, kao što je Klemente činio, razbija i omalovažava. Navikli smo, ipak, na te stvari, a izjave nekih članova njegovog stručnog štaba, koji nažalost nisu fudbalski autoriteti, nas uopšte ne diraju. Napisi po novinama, ipak, imaju najmanje veze sa našom odlukom', kazao je Kosanović.

On je, ističući da je to njegovo lično mišljenje o Klementeu, naveo da španski trener u Srbiju nije doneo ništa pozitivno.

Prema oceni doskorašnjeg trenera Crvene zvezde, Klemente nije uspeo da za dve godne napravi ni tim ni igru.

'Tim u završnici kvalifikacija, kada je još mogao da se izbori za plasman na Evropsko prvenstvo, nije bio psihološki spreman, što je takođe trenerov propust. To što su igrači za njegov ostanak verovatno znači da im prija atmosfera i rad sa Klementeom, ali bitan je rezultat, a ne ko je kome drag', naglasio je Kosanović.

Ljupko Petrović je naveo da okretanje leđa Klementeu ne znači i da su članovi Stručnog odbora protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdana Terzića, koji je postavio Španca za selektora.

'Niko ne može da garantuje da bismo imali bolje rezultate i da smo mi postavili selektora. Uostalom, nije na nama da kritikujemo Terzića, to je pitanje za Izvršni odbor FS S. Ipak, tražićemo da nam Izvršni odbor FS S vrati neke ranije oduzete nadležnosti, odnosno dozvoli nam da predlažemo nove selektore A i mlade reprezentacije, što sada ne možemo po statutu', kazao je Petrović.

Stručni odbor nije raspravljao o novom selektoru. 'Iluzorno je o tome pričati kada nemamo potrebna ovlašćenja. Sada smo, ipak, imali obavezu da iznesemo svoje mišljenje, jer je Klemente imao cele kvalifikacije da pokaže šta zna', rekao je Petrović.

Klemente će svoj izveštaj Izvršnom odboru FS S predstaviti na sednici zakazanoj za 6. decembar. Konačnu odluku o selektoru trebalo bi da donese Skupština FS S na sednici 24. januara.

'Ima vremena za izbor novog selektora. Reprezentaciju bi na prvim prijteljskim utakmicama na proleće mogao da predvodi i neki trener koji bi bio postavljen kao privremeno, nebitno rešenje', rekao je Kosanović.

Izvor: [www.rts.co.yu]
Čitanja: 2171

Beogradski maraton -
Beogradski maraton

U polumaratonu i maratonu učestvovalo je 4.484 takmičara, a uprkos kiši i lošem vremenu više od 20.000 rekreativaca trčalo je
Trka za VN Nemačke sve manje izgledna -
Trka za VN Nemačke sve manje izgledna

Trka Formule 1 u Nemačkoj sve je manje izvesna, pošto uprava nijedne od dve staze nije uspela da se dogovori
Meklaren-Honda -
Meklaren-Honda

Meklaren-Honda. Crveno-belo. Osamdesete, devedesete. Aerton Sena. Alen Prost. Sama pomisao na tu kombinaciju vraća u prošlost, u divno vreme kada
Blistava sezona Ane Subotić -
Blistava sezona Ane Subotić

Atletičarka Ana Subotić je imala izuzetno uspešnu prošlu godinu i zlatnim se slovima upisala kao prvi olimpijac iz Ivanjice, proslavljajući
Rozbergu pol pozicija u Ostinu -
Rozbergu pol pozicija u Ostinu

Vozač Mercedesa Niko Rozberg osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Sjedinjenih Država, 17. trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Nemac

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda