[sql_error] : Table './bgsvet11_bgs_new/bgs_register' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='54.227.97.219' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table './bgsvet11_bgs_new/bgs_register' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('54.227.97.219','1638135544','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Sport » Ekstremni sportovi »

AKROBACIJE PET MLAZNIH AVIONA ZATVARAJU AIR SHOW

18. 09. 2008.

AKROBACIJE PET MLAZNIH AVIONA ZATVARAJU AIR SHOW - Akro-grupa „Stars“ nastala je pre dve godine, njeni članovi su vojni piloti, a manevre u vazduhu izvode mlaznim avionima „galeb G2“ ...

Pet mlaznih aviona „galeb 2“ izvešće neobičan ples na visini od 500 metara u okviru „Beograd Air Show 2008“ koji će biti održan u subotu iznad Beogradske tvrđave. Njima će upravljati vojni piloti, članovi Akro-grupe „Stars“, koja već dve godine akrobacijama zadivljuje posetioce domaćih i svetskih aeromitinga.

LJUBAV - Saša Ristić (43), Dragan Zlokas (43), Saša Grubač (38), Ištvan Kanas (43) i Tomislav Bećagović (43) čine jedinu civilnu akro-grupu u Srbiji „Stars“. Vežbaju kada im obaveze to dozvole jer su aktivni vojni piloti.

- Avione smo nabavili u Engleskoj i u Muzeju vazduhoplovstva u Beogradu. Svi su kompletno rektonstruisani i dovedeni u perfektno stanje. Vežbamo na aerodromu „Čenej“ koji ima travnatu pistu. Koreografiju smišljamo sami, ono što nam se učini zanimljivim probamo, ali vodimo računa da sve to bude bezbedno - kaže za „24 sata“ pilot Saša Ristić.

Prema njegovim rečima, uvek postoji standardni program koji vremenom dopunjuju novim trikovima. Trema pred nastup ne postoji, a adrenalin je uvek dobra motivacija.

- Pre poletanja obavezno probamo i plan za glavni i plan za rezervni nastup u slučaju da se neki avion pokvari. Mehaničari provere mašine, a mi proverimo ko kad kreće levo, desno, gore ili dole i, naravno, neposredno pred poletanje javimo kontrolnom tornju da krećemo - objašnjava Saša Ristić.

Čuvene čenejske „Zvezde“ učestvuju uglavnom na aeromitinzima u Sloveniji, Češkoj i Mađarskoj gde su prošle godine dobili pehar za najbolji nastup.

- Akrobacije izvodimo na visini od 500 metara, nekad i niže u zavisnosti od oblaka. Čitav program traje oko 18 minuta, a kada sletimo i sami procenjujemo šta je bilo dobro a šta ne - kaže Saša Ristić.

Akro-grupa „Stars“ će na aeromitingu koji počinje u podne iznad Beogradske tvrđave nastupiti oko 14 sati.

- Trebalo bi da krenemo iza putničkog aviona „boing 747“ i to će ujedno biti i poslednji nastup „Starsa“ za ovu godinu. U planu je da se od iduće sezone toj petorki priključi još jedan član - najavljuje pilot Novak Novaković.

Na mitingu učestvuju i padobranci

Na aeromitingu će učestvovati kompletno srpsko vazduhoplovstvo, padobranci, piloti ultralakih aviona, motornih zmajeva i paraglajdera, piloti pilotske akademije, privredne avijacije i velikih saobraćajnih aviona, kao i predstavnici poslovne i školske avijacije. Posetioci će videti manevre više od 40 letilica, akrobatsko i grupno letenje koje će izvesti 60 pilota i padobranaca.

Izvor: 24sata.co.yu
Čitanja: 6187 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda