[sql_error] : Table './bgsvet11_bgs_new/bgs_register' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='54.227.97.219' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table './bgsvet11_bgs_new/bgs_register' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('54.227.97.219','1638131577','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Sport » Ekstremni sportovi »

DANIJELA NA PUTU KA VRHU EVROPE

28. 07. 2008.

DANIJELA NA PUTU KA VRHU EVROPE - Danijela Jovanović (40), koja je rođena bez obe šake i stopala, krenula u osvajanje Elbrusa, najvišeg vrha starog kontinenta...

„Ponosna sam što sam uz jaku volju, optimizam i bezgraničnu podršku porodice, drugova i trenera uspela da savladam sve životne prepreke i dođem u situaciju da pokušam i, nadam se, osvojim najviši vrh Evrope, Elbrus na Kavkazu”, kaže za „24 sata” Danijela Jovanović (40) koja je rođena bez obe šake i oba stopala.

VOLJA - Ona je juče sa trenerom Slobodanom Stokićem krenula put Elbrusa i kada se na 5.642 metra bude zavijorila zastava Beograda, Danijela će postati prva žena u svetu sa invaliditetom koja je uspela da osvoji Elbrus. Ispred Hrama svetog Save poljupcima, čvrstim zagrljajima, Danijeli i njenom treneru porodica, prijatelji, predstavnici Grada i Ministarstva za rad i socijalnu politiku, upriličili su ispraćaj i poželeli srećan put na Elbrus.

Urkos tome što je Danijela od rođenja invalid, vedrim duhom i istrajnošću beleži sjajne sportske rezultate. Aktuelna je državna prvakinja u atletici i plivanju, trenira košarku i tenis i bavi se planinarstvom.

- Spremna sam da osvojim Elbrus. Dve godine se pripremam za ekspediciju. Prošla sam psihofizičke pripreme, treninge u teretani, na planinama, pešačila, skijala, jačala noge, ramena - kaže Danijela.

Ova hrabra žena osvojila je nedavno i Musal (2.954 metara), najvišu kotu Balkanskog poluostrva.

- Bodrim sebe u trenucima kada je teško. Kažem: „Daco, možeš ti to. Idemo dalje!” Uvek nađem snage da krenem dalje - kaže Danijela.

U svet planinarstva Danijela je ušla pre nekoliko godina kada je na izletu na Avali upoznala trenera Stokića iz kluba Ekstremnih sportova Pozitiv.

- Najpre sam učila o prvoj pomoći, pakovanju ranca, a onda krenula u osvajanje vrhova - napominje Danijela.

Trener Stokić naglašava da njih dvoje imaju na raspolaganju tri puta više vremena nego što je potrebno za ekspediciju na Kavkazu, tako da mogu da čekaju stabilno vreme.

- Na vrhu Kavkaza je -25, a u podnožju nula stepeni. Tokom uspona imaćemo i nekoliko aklimatizacija. Najvažnije je da je Danijela psihofizički spremna - napominje Stokić.

Povratak ekspedicije očekuje se 19. avgusta.

Zastava Beograda na vrhu Kavkaza

Ispred Grada Beograda zastavu prestonice koju će naša dvočlana ekspedicija izneti na najviši vrh Evrope, Danijeli i Slobodanu uručio je Goran Kreclović, gradski sekretar za sport. „Danijela i njen trener će zastavu Beograda izneti na krov Evrope i ona će po povratku biti najlepši suvenir. Želim im srećan put i da ih vreme posluži”, istakao je Kreclović.

Težak životni put

Danijela Jovanović rođena je 13. avgusta 1968. sa teškim oblikom invaliditeta - nedostatkom obe šake i oba stopala. Boravila je u hraniteljskim porodicama i u Domu za mentalno nedovoljno razvijene osobe u Sremčici. Od 2003. godine stanuje u samostalnoj zajednici koja je projekat nevladine organizacije SAPI za osamostaljivanje osoba za invaliditetom.

izvor: [www.24sata.co.yu]
Čitanja: 3883 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda