[sql_error] : Table './bgsvet11_bgs_new/bgs_register' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='54.227.97.219' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table './bgsvet11_bgs_new/bgs_register' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('54.227.97.219','1638129674','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Sport » Ekstremni sportovi »

ROBBIE MADDISON PRESKOČIO 85 METARA KORINTSKOG KANALA

09. 04. 2010.

ROBBIE MADDISON PRESKOČIO 85 METARA KORINTSKOG KANALA -

Austrijanac Robbie Maddison je jedan od najboljih svetskih FMX vozača. Juče je to ponovo dokazao neverovatnim podvigom, preskočivši Korintski kanal u Grčkoj. Sam kanal je širok oko 85metara, a visok skoro 100 i pre njega niko to nije ni pokušao, iako su mnogi želeli.

Maddison je poznat po svojim spektakularnim skokovima, tako da sada ima još jednu crtu na zidu, što se tiče bolesnih skokova u dalj. 2007. i 2008. Maddison je postavio tri svetska rekorda za skok u daljinu, od kojih je jedan dugačak 107 metara. U 2009. je Novu godinu proslavio u Las Vegasu, skočivši 30 metara u visinu na Trijumfalnu kapiju ispred Pariza u Las Vegasu, a zatim se sa ovog spomenika spustio na zemlju. Pored toga on je i preskočio otvoren Tover brige u Londonu, pritom radeći flip.

Mnogi motokroseri su imali želju da preskoče Korintski kanal, koji je sagrađen 1893. Međutim, Robbie Maddison je jedini u tome i uspeo. Zaleteo je svoju Hondu krivinama, pored bazena, preko trave fudbalskog igrališta i pored kokošinjca, kako bi razvio brzinu od 125 km/čas. S tom brzinom je uspešno preleteo kanal i slete na rampu sa druge strane.

Robbie Maddison je rekao da je bilo jako teško postići pravi pristup i brzinu uprkos konstantnoj promeni površine po kojoj je vozio – od trave, preko drveta, asfalta i na kraju tepiha – ali kao da sve to nije bilo dovoljno teško, imao je još jednu veću prepreku da prevaziđe: „Prevazići strah, to je uvek najteži deo,“ rekao je Maddison.

Robbie Maddison „Maddo“ će pravo iz Grčke otputovati u Meksiko Siti na otvaranje sezone Red Bull X-Fighters svetske turneje. Maddison je prošle godine bio drugi u sveukupnom plasmanu i planira da ove godine osvoji titulu.

Izvor: Exreme serbia

Čitanja: 2595 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda