[sql_error] : Table './bgsvet11_bgs_new/bgs_register' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='54.227.97.219' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table './bgsvet11_bgs_new/bgs_register' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('54.227.97.219','1638135801','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Sport » Ekstremni sportovi »

SRPSKI ALPINISTI KREĆU NA MANASLU

21. 08. 2008.

SRPSKI ALPINISTI KREĆU NA MANASLU - Ekspedicija "Manaslu 2008" predvođena Draganom Jahimovićem krenuće 27. avgusta u osvajanje vrha Manaslu na Himalajima, na granici Nepala i Tibeta. Jaćimović je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je ekspedicija trebalo da se popne na vrh Čo-Ju, visok 8.201 metar, ali su vlasti Kine zabranile ulazak na Tibet, pa je pre dva meseca počela priprema za vrh Manaslu, visok 8.163 metara.

"Pošto je taj vrh znatno teži i opasniji od Čo-Jua smanjen je broj alpinista koji će učestvovati u završnom usponu", kazao je on i dodao da će pored njega u osvajanje vrha Manaslu krenuti još 12 alpinista.

Osnovu tima čine ljudi iz Srbije, a pridružiće im se i alpinisti iz svih republika bivše Jugoslavije.

"Bio nam je potreban vrh viši od 8.000 metara da bi iduće godine zatvorili ciklus i krenuli na najviši vrh sveta, Mont Everest. Manaslu se nalazi blizu granice sa Tibetom i trebaće nam 50-tak dana da završimo kompletnu ekspediciju", rekao je on.

On je naveo da će alpimisti do visine od oko 3.400 metara stići helikopterom zbog monsunskih kiša koje još traju u Nepalu.

"Ostaćemo duže vreme na toj visini da bi se klimatizovali i posle toga idemo u bazni kamp nakon čega kreće nadmudrivanje sa planinom", rekao je Jaćimović.

On je kazao da je smer kojim će se penjati dosta težak, a da je najopasniji kamp C1.

"Vrlo je opasno i uglavnom ćemo se penjati noću, jer je tada vreme stabilnije. U toku dana je dosta rizično. I završni uspon na vrh će biti noću", objasnio je vođa ekspedicije.

Povratak ekspedicije planiran je oko 10. oktobra.

Vrh Manaslu prvi put je osvojen 1956. godine, a na njega se popelo manje od 300 ljudi, baš kao i na K2.

Čitanja: 4034 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda