[sql_error] : Table './bgsvet11_bgs_new/bgs_register' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='54.227.97.219' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table './bgsvet11_bgs_new/bgs_register' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('54.227.97.219','1638132695','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Sport » Ekstremni sportovi »

VOJNI AVIONI ZADIVILI BEOGRAÐANE

13. 09. 2009.

VOJNI AVIONI ZADIVILI BEOGRAÐANE - Međunarodni aeromiting "Batajnica 2009" oko 11 sati otvorio je ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac, ali veliki broj zainteresovanih građana nije stigao na batajnički aerodrom zbog zastoja u saobraćaju.

Velika kolona vozila formirana je već kod naselja Nova Galenika i proteže se kilometrima prema Batajnici.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da je međunarodni aeromiting na aerodromu Batajnica svojevrsna promocija zemlje u inostranstvu, ali i Vojske Srbije u zemlji.

Otvarajući Međunarodni aeromiting "Batajnica 2009" na kojem, osim srpskog učestvuju i predstavnici vazduhoplovstava još 14 država sa 26 letelica, ministar Šutanovac je istakao da se radi o do sada najvećoj takvoj manifestaciji organizovanoj u Srbiji.

"Aktivnost na međunarodnom planu i rezultati u reformi odbrane pokazali su da zemlja sa letačkom tradicijom kakvu ima Srbija, moze i treba da organizuje ovakav aermiting"," konstatovao je Šutanovac.

Pozdravljajući strane delegacije koje su "došle iz Kine na istoku, SAD na zapadu, Alzira na jugu do Norveške na severu", ministar odbrane je svim učesnicima programa poželeo uspešan i bezbedan let, a građanima "da uživaju makar onoliko, koliko i piloti."

Ministar odbrane je rekao da je namera organizatora aeromitinga bila i da građanima Srbije bude prikazano dokle dosežu trehnološki razvoj vazduhoplova i sposobnost ljudi koji njima upravljaju.

Ministar je podsetio da ovim aeromitingom u zemlji počinje obeležavanje 100 godina od osnivanja srpske avijacije, u znak sećanja na 1909. kada je ondašnja država nabavila tri balona, a prvi let je iste godine izveo prvi školovani srpski pilot Kosta Miletić.

Šutanovac je naveo da je tokom jednog veka svog vazduhoplovstva Srbija postigla zapažene rezultate, a posle pauze od 20-tak godina ponovo proizvodi letilice i da je domaći avion "Lasta" već je našao kupca u inostranstvu.

Ministar je takođe naveo da je uoči ovog aerominga revitalizovan aerodrom Batajnica koji sada zadovoljava najviše bezbednosne standardne, potpuno je u funkciji, a potencijalno je pripremljen i za civilni saobraćaj.

Komadant ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije (VS) brigadni general Ranko Živak rekao da će broj učesnika aeromitinga iz zemlje i inostranstva ovu manifestaciju staviti u sam svetski vrh za 2009. godinu.

Aeromitingu prisustvuju i zamenik i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i Jovan Krkobabić, ministar obrazovanja Žarko Obradović, direktor policije Milorad Veljović, predstavnici ambasada i stranih vojnih misija akreditiovanih u Beogradu.

Program je počeo skokovima padobranaca iz domaćih sportskih klubova i pripadnika VS, letovima motornih zmajeva i maketama avio modelara

Potom su pripadnici Ratnog vazduhoplovstva Srbije prodefilovali sa letilicama "Galeb G2", "Galeb G4", "Orao", helikopterima "Gazela" i transportnim avionom "Antonov An 2", a nastupila je i akrobatska grupa "Leteće zvezde".

Aeromitingu za sada prisustvuje više od 10.000 posetilaca, a organizatori tek očekuju dolazak novih posetilaca kada se raščisti saobraćajna gužva. U izjavi za RTS, koji na drugom programu direktno prenosi miting, ministar Šutanovac se izvinio svim građanima koji zbog saobraćajne gužve još nisu stigli do Batajnice.

Za najveći aeromiting u Srbiji vlada i veliko interesovanje predstavnika medija iz Srbije, brojnih zemalja Evrope ali i Južnoafričke Republike. Najveću vazduhoplovnu smotru pratiće oko 250 akreditovanih novinara i fotoreportera iz zemlje i inostranstva.

Kapije batajničkog aerodroma otvorene su u 8.30 a program traje od 9.30 do 17 sati. Ulaznica za aeromiting košta 200 dinara za odrasle, dok je za decu, invalide i učenike sa đačkim knjižicama ulaz besplatan.

Posetiocima aeromitinga za dolazak na aerodrom na raspolaganju su linije gradskog i prigradskog prevoznika GSP i Lasta, koje saobraćaju po posebnom režimu. Trase GSP linija 706 i 706E su zbog aeromitinga produžene do okretnice preduzeća "Pinoles" u Novoj Pazovi.

Uvedena je i šatl linija od okretnice autobusa 73 kod Železničke stanice u Batajnici do kapije aerodroma. Saobraćaj na Batajničkom drumu je pod posebnim režimom, u funkciji održavanja manifestacije, što podrazumeva i jednosmerno kretanje vozila u zavisnosti od priliva posetilaca.

Aerodrom Batajnica raspolaže parkingom ograničenog kapaciteta zbog čega se građanima preporučuje da koriste linije gradskog prevoza, a da vozila parkiraju na parkinzima u gradu.

Izvor:mondo
Čitanja: 4895 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda