Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Sport » Košarka »

NLB: 14 TIMOVA, NIMBURK MEÐU NJIMA

08. 03. 2010.

NLB: 14 TIMOVA, NIMBURK MEÐU NJIMA - Na Skupštini NLB lige u Ljubljani odlučeno je da će regionalno takmičenje i naredne sezone brojati 14 timova, a ne 12, kako je bilo ranije bilo najavljeno.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih timova, a na njemu je, takođe, odlučeno da jedna od tri specijalne pozivnice za učešće u NLB ligi za sezonu 2010/11 bude dodeljena češkom Nimburku. Uz to će broj timova iz jedne zemlje biti ograničen na četiri, koliko će ih Srbija sigurno imati naredne sezone.

Iako je broj klubova učesnika lige ostao isti, princip dodele mesta je promenjen. Po jedno sigurno mesto imaće Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, i Crna Gora, tačnije Budućnot. Po jednog dodatnog predstavnika imaće Srbija, Hrvatska i Slovenija, zahvaljujući tome što imaju timove koji se takmiče u Evroligi.

Jedno mesto biće dodeljeno zemlji sa najboljim koeficijentom uspešnosti u regionalnom takmičenju u poslednje dve sezone, a to je trenutno Hrvatska, koja će, kao i Srbija, dobiti još jednoš jednog predstavnika jer je jedna od dve najbolje zemlje u sadašnjoj sezoni. Preostala tri mesta popuniće dobitnici specijalnih pozivnica.

Jedna je već dodeljena Nimburku, koji će biti drugi klub, prvi posle izraelskog Makabija, koji će učestvovati u NLB ligi, a da nije sa prostora bivše Jugoslavije. Jedna od dve preostale će biti dodeljena predstavniku Srbije ili Hrvatske, odnosno Slovenije ili Bosne i Hercegovine. Pošto Hrvatska već ima četiri zagarantovana mesta Srbiji se onda garantuje jedna pozivnica

Izvor: [ b92.net ]

Čitanja: 2560 | Komentara: 0 | Dodaj komentar


John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda