Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Sport » Rukomet »

EP: Srbi, Francuzi, Poljaci, Rusi

22. 06. 2013.

EP: Srbi, Francuzi, Poljaci, Rusi - EP: Srbi, Francuzi, Poljaci, Rusi U danskom Herningu održan je žreb za predstojeće Evropsko prvenstvo u rukometu, a Srbija se nalazi u grupi C sa Francuskom, Poljskom i Rusijom.

Grupu A čine domaćin i branilac trofeja Danska, Češka, Makedonija i Austrija. Španija, Island, Mađarska i Norveška takmičiće se u grupi B.

U grupi D su Hrvatska, Švedska, Belorusija i Crna Gora.

Evropska rukometna federacija svrstala je našu selekciju u prvi šešir, kao jednog od favorita na ovom takmičenju, zajedno sa reprezentacijama Danske, Hrvatske i Španije.

"Svaka ekipa iz grupe je dobra. Francuska je jedna od najboljih poslednjih godina, Poljska ima vrlo dobar tim, Rusija takođe, njih znamo. Svaku ekipu koja se kvalifikovala na Evropsko prvenstvo čine kvalitetni i iskusni igrači, ali ako hoćemo nešto da napravimo treba doste sreće i volje. Mi smo isto dobri, tako da se nadam da ćemo to i pokazati na EP u Danskoj“, rekao je selektor muške rukometne reprezentacije, Ljubomir Vranješ.

"Teška grupa za nas. O Francuskoj ne treba pričati, to je reprezenatcija koja je obeležila poslednjih sedam, osam godina rukometa. Selekcije Poljske i Rusije su selekcije koje nama po stilu igre možda najviše odgovaraju, zadovoljan sam što su sa nama u grupi. Nismo razmišljali da dobijemo ovu grupu, ali svakako ako želimo da napravimo nešto moramo da igramo isto kao i u Beogradu“, istakao je Marko Vujin.

Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce održava se u Danskoj, od 12. do 26. januara 2014. godine u četiri grada Alborgu, Arhusu, Herningu i Kopenhagenu.


Grupe:

Grupa A: Danska, Češka, Makedonija, Austrija

Grupa B: Španija, Island, Mađarska, Norveška

Grupa C: Srbija, Francuska, Poljska, Rusija

Grupa D: Hrvatska, Švedska, Belorusija , Crna Gora


Izvor: [b92.net]

Čitanja: 1445 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

Srbija pobedom 'overila' EP - EP: Srbi, Francuzi, Poljaci, Rusi
Srbija pobedom 'overila' EP

Rukometaši Srbije pobedili su BiH sa 30:23 (13:12) i tako su potvrdili prvo mesto u kvalifikacionoj grupi sedam za plasman

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda