Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Novosti » Zabava »

Belgrade Beer Fest 2013

19. 08. 2013.

Belgrade Beer Fest 2013 - Belgrade Beer Fest 2013 Manifestacija Belgrade Beer Fest je jedanaesti put po redu pokazala da je najveći festival u jugoistočnoj Evropi. Tokom pet dana, 700.000 ljudi uživalo je u besplatnim nastupima 43 izvođača, i ukusima više od 50 različitih pivskih brendova.

Po najvećoj poseti i najboljoj atmosferi izdvojili su se nastupi Massima Savića, Bad Copy i V.I.P, Riblje čorbe, Alena Islamovića, Dubioza kolektiva, Bajage i Instruktora, Boney M. i Partibrejkersa.

Na festivalu je prvi put organizovana kampanja #HappyContest, u okviru koje su se poznati iz sfere medija, umetnosti i sporta takmičili u točenju piva i na taj način prikupili 800.000 dinara. Novac će, po želji pobedničkog tima biti usmeren za pomoć devojčici Neveni Janković, kojoj je potrebna transplatacija pluća.

Najbolji

Najboljim pivom festivala publika je proglasila Jelen Pivo, najlepši štand je imao Lav, a za najbolju promociju je izabrana kampanja Heineken kompanije “Društvo – ko vozi kući?”, zahvaljujući kojoj su posetioci festivala imali besplatan noćni prevoz.

Organizacija

Na organizaciji festivala sarađivali su producentska kuća, Beogradska kulturna mreža, zatim Grad Beograd, Odeljenje za praćenje, koordinaciju i kontrolu projekata “Čvorište” i sva javna komunalna preduzeća, kao i Turistička organizacija Beograda i Srbije. Za bezbednost učesnika i publike pobrinuli su se MUP Srbije i Policijska uprava za grad Beograd, pa će ovogodišnji festival ostati upamćen kao miran, uz dobru zabavu, muziku i druženje. (danubeogradu.rs)

ČINJENICE 11. BBF

• Ukupan broj posetilaca je oko 700.000, Po podacima o broju prisutnih svako festivalsko veče u 22.00. Tu nisu uračunati posetioci koji su pre toga napustili festivalski prostor i oni koji su došli kasnije.

• Za vreme koncerta Bajage i Instruktora, u subotu, 17. avgusta, u jednom trenutku festivalski prostor je morao da bude zatvoren zbog prevelikog broja posetilaca.

• Nastupilo je ukupno 43 izvođača.

• Zahvaljujući društvenoj kampanji “Biram da recikliram”, prikupljeno je 450 kg aluminijuma, koji će biti recikliran.

• U tradicionalnom takmičenju u brzom ispijanju piva, Lavovski cug, u muškoj konkurenciji je pobedio Aleksandar Zlatković, koji je limenku od pola litre popio za 9,25 sekundi, a u ženskoj Jovana Adamović, koja je istu količinu piva popila za 25,13 sekundi.


Izvor: [danubeogradu.rs]

Čitanja: 1039 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu! - Belgrade Beer Fest 2013
ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda
Švajcarska DJ zvezda ove subote u klubu Square - Belgrade Beer Fest 2013
Švajcarska DJ zvezda ove subote u klubu Square

Poznati švajcarski house DJ u Beogradu ove subote! Švajcarska DJ zvezda ove subote u klubu Square ROBY ROB je velika
Viva voks spremni za koncert u Areni - Belgrade Beer Fest 2013
Viva voks spremni za koncert u Areni

Hor „Viva voks“ ulazi u finalne pripreme uoči velikog koncerta u Beogradskoj areni, koje obuhvataju pevačke, koreografske i kostimske probe,
Emeli Sandé otvara Exit - Belgrade Beer Fest 2013
Emeli Sandé otvara Exit

Jedan od najtraženijih ženskih vokala i trenutno vodeća svetska soul i R&B pevačica Emeli Sandé, nastupiće 9. jula na otvaranju
Nakon pomračenja stiže svetla budućnost - Belgrade Beer Fest 2013
Nakon pomračenja stiže svetla budućnost

Današnji dan je rezervisan za poklapanje veoma retkih kosmičkih događaja: pomračenje Sunca, Supermesec i prolećna ravnodnevnica desiće se u isto

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda