Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Regioni » Beograd »

Guarnerius: Tango i Taurunum na otvaranju XIII sezone

03. 09. 2013.

Guarnerius: Tango i Taurunum na otvaranju XIII sezone - Guarnerius: Tango i Taurunum na otvaranju XIII sezone

U sredu, 4. septembra od 20.00, koncertom pod nazivom “Da li ste za tango?” Centar lepih umetnosti Guarnerius (Džordža Vašingtona 12) započinje XIII umetničku sezonu.

U godini u kojoj se obeležava decenija od prve beogradske milonge-tango večeri, koja je održana upravo u Guarnerisu, i u duhu promovisanja mladih talenata, kojima Guarnerius posvećuje veliki deo projekata, u novu sezonu publiku će uvesti kamerni ansambl Taurunum. Sastavljen od izuzetnih mladih muzičara – gudača, koji oduševljavaju publiku na svakom svom nastupu, ovaj ansambl obojiće koncert u Guarneriusu ritmom i muzikom autora po čijim izvođenjima su prepoznatljivi – Astora Pjacole.

Pored najpopularnijih tango klasika ovog velikog kompozitora, drugi deo koncerta donosi i filmsku muziku inspirisanu tango ritmom, poput one iz filmova “Miris žene” i “Mulen Ruž”, a tada će se jedanaestočlanom ansamblu Taurunum, na sceni priključiti i Muzičko društvo “Stanković”.

Kamerni ansambl Taurunum je miljenik domaće publike, a polako pravi i uspešne korake na evropskoj koncertnoj sceni. Ansambl čine učenici gudačkog odseka Muzičke škole “Kosta Manojlović” iz Zemuna i do sada je između ostalih, osvojio i tri prve nagrade na republičkim takmičenjima.

Taurunum je pobednik takmičenja “Nagrada Guarneriusa”, koje je ovaj Centar pokrenuo 2011. godine. Svojim izuzetnim talentom i umećem, Zemunci su osvojili najpre članove žirija, a zatim i publiku, koja ih je svojim glasovima odabrala za pobednike.

Umetnički rukovodioci ansambla su profesorke Sanda Dramićanin i Ana Vujadinović, a dirigent profesor Nebojša Cvijanović.


Nova sezona Guarneriusa

Pored podrške mladim talentima kroz nastavak serije koncerata najboljih studenata FMU-a, kao i najboljih polaznika majstorskih radionica Jovana Kolundžije (koje su održane ovog proleća u 12 gradova Srbije), nova sezona donosi i gostovanja velikih imena svetske muzičke scene, poput čuvenog flautiste Klaudija Arimanija (Španija) i istaknute ukrajinske pijanistkinje Jevgenije Basalajeve.

Posle leta ispunjenog koncertima širom Evrope, Jovan Kolundžija sa pijanistkinjom Nadom Kolundžijom, u septembru nastavlja veliku turneju po gradovima Srbije, a 13. novembra publiku na Kolarcu očekuje tradicionalno druženje sa našim proslavljenim violinistom. Kao i prošle godine, Jovan Kolundžija će scenu deliti sa ansamblom Gudači svetog Đorđa, uz zanimljiv spoj klasike i filmske muzike.


Izvor: [danubeogradu.rs]

Čitanja: 2186 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

John Newman i Milky Chance na Exitu - Guarnerius: Tango i Taurunum na otvaranju XIII sezone
John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom - Guarnerius: Tango i Taurunum na otvaranju XIII sezone
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom

Ova parking mesta mogu da koriste osobe koje imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu, kojima su oštećeni ekstremiteti (najmanje 70%
Umro Velja ribar - Guarnerius: Tango i Taurunum na otvaranju XIII sezone
Umro Velja ribar

Velimir Teodorović, poznatiji kao Velja ribar, koji je spasao iz Dunava devet ljudi prilikom rušenja Mosta slobode za vreme NATO
Vek i po slovačke štampe - Guarnerius: Tango i Taurunum na otvaranju XIII sezone
Vek i po slovačke štampe

Počeci književnosti vojvođanskih Slovaka datiraju iz 19. veka, a vezani su za Josifa Podrgradskog, književnika, izdavača i pedagoga koji je
Slovenačka lutkarska umetnost - Guarnerius: Tango i Taurunum na otvaranju XIII sezone
Slovenačka lutkarska umetnost

Izložba pod nazivom "100 godina slovenačke lutkarske umetnosti" biće otvorena večeras u 18 sati u novosadskoj Galeriji likovne umetnosti –

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda