Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Regioni » Beograd »

Indexi i prijatelji: Sve ove godine

03. 09. 2013.

Indexi i prijatelji: Sve ove godine - Indexi i prijatelji: Sve ove godine

U Velikoj dvorani Sava centra (Milentija Popovića 9), 10. oktobra od 20.00, biće održan koncertni spektakl Sve ove godine sastava Indexi i prijatelji.

Producent Tomislav Kašljević nastaviće tradiciju odavanja počasti kultnoj pop-rok grupi sa ex-Yu prostora. Preostali članovi benda sa brojnim prijateljima oživeće uspomenu na Davorina Popovića, i nezaboravne hitove Indexa.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Sava centra, u prodavnici Jugoton (Nušićeva 27) i prodajnim mestima Eventima po cenama od 1.500, 1.900 i 2.300 dinara.

Muzičari koji su nekad svirali u Indexima doputovaće isključivo zbog ovog projekta iz raznih krajeva sveta. Fadil Redžić stiže iz SAD-a, Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Nemačke, a Peco Petej iz Splita. Bezvremenske hitove Indexa na predstojećim koncertima pevaće: Arsen Dedić, Željko Bebek, Dado Topić, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Massimo, Mladen Vojičić Tifa, Seid Memić Vajta, Tarik Filipović, Branko Đurić Đuro, Kaliopi, Kiki Lesendrić i drugi.

“Ovo je koncert posvećen legendama”, kaže Tomislav Kašljević, pokretač tradicionalnih koncerata Indexi i prijatelji koji godinama pune dvorane širom regije. “Od samog početka, okupljamo se da ovim koncertima odamo počast velikoj grupi i, naravno, uvek smo u mislima s preminulim članovima Indexa Davorinom Popovićem, Bodom Kovačevićem, Đorđem Kisićem, Đorđem Novkovićem i nedavno preminulim splitskim producentom Encom Lesićem, koji je nekoliko godina svirao u Indexima, a tvorac je velikog hita Sve ove godine, po kojem ova serija koncerata nosi naziv”.

Prošle godine velikim koncertom u Sarajevu obeležena je 50-godišnjica osnivanja Indexa.

Interesantno je napomenuti da je izdavačka kuća Croatia Records objavila CD snimljen na jednom od koncerata pod nazivom “Indexi i prijatelji” i za taj projekat, producent projekta Tomislav Kašljević nagrađen je Porinom, najvećom hrvatskom muzičkom nagradom.

O tome da Indexi i njihov opus živi i danas najbolje govori uvek prisutan interes za sjajne koncerte “Indexi i prjatelji”, rasprodane dvorane i svakako kultne pesme Indexa koje su već odavno postale hitovi ovih prijateldanubeogradu.rsrostora – “Sanjam”, “Svijet u kojem živim”, “Bacila je sve niz rijeku”, “Sve ove godine”, “Da sam ja netko”, “Balada”, “Ti si mi bila u svemu naj”, “Jutro će promijeniti sve” samo su neke od njih.

Po tradiciji, prvi koncert se održava u Zagrebu, 9. oktobra, u koncertnoj dvorani “Vatroslava Lisinskog”. Dan kasnije, 10. oktobra, u beogradskom Sava centru, a 11. oktobra u Osijeku, gde će se koncert održati u sportskoj dvorani “Zrinjevac”.


Izvor: [danubeogradu.rs]

Čitanja: 1068 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

John Newman i Milky Chance na Exitu - Indexi i prijatelji: Sve ove godine
John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom - Indexi i prijatelji: Sve ove godine
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom

Ova parking mesta mogu da koriste osobe koje imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu, kojima su oštećeni ekstremiteti (najmanje 70%
Umro Velja ribar - Indexi i prijatelji: Sve ove godine
Umro Velja ribar

Velimir Teodorović, poznatiji kao Velja ribar, koji je spasao iz Dunava devet ljudi prilikom rušenja Mosta slobode za vreme NATO
Vek i po slovačke štampe - Indexi i prijatelji: Sve ove godine
Vek i po slovačke štampe

Počeci književnosti vojvođanskih Slovaka datiraju iz 19. veka, a vezani su za Josifa Podrgradskog, književnika, izdavača i pedagoga koji je
Slovenačka lutkarska umetnost - Indexi i prijatelji: Sve ove godine
Slovenačka lutkarska umetnost

Izložba pod nazivom "100 godina slovenačke lutkarske umetnosti" biće otvorena večeras u 18 sati u novosadskoj Galeriji likovne umetnosti –

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda