Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Regioni » Beograd »

Premijera filmova 8. Interakcije

29. 08. 2013.

Premijera filmova 8. Interakcije - Premijera filmova 8. Interakcije Filmovi nastali na 8. Međunarodnom studentskom filmskom kampu “Interakcija”, održanog na temu “Res non verba!” (Dela, ne reči!), biće premijerno prikazani 29. avgusta u Kulturnom centru Požega, a 30. avgusta u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Osma “Interakcija” okupila je od 14. avgusta 15 studenata filmskih akademija iz različitih krajeva sveta koji su snimili tri dokumentarna filma u Gornjem Milanovcu, Čačku i Požegi.

U organizaciji Nezavisnog filmskog centra “Filmart” iz Požege, osmi kamp “Interakcija” se, kao i prethodnih godina, završava premijernim projekcijama snimljenih filmova u Požegi i Beogradu.

Osma "Interakcija" okupila je studente iz Švedske, Rusije, Litvanije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Letonije, Meksika, Ukrajine, Belorusije, Indije i Srbije.

Učesnici su i ove godine bili podeljeni u tri ekipe, a nakon sedmodnevnog snimanja, svi su se okupili u Požegi kako bi montirali dokumentarni materijal.

Istovremeno sa montažom filmova, organizovan je i Međunarodni masterklas dokumentarnog filma “Interdoc 2013” koji je okupio devet polaznika, pružajući im nove mogućnosti za praktično i teorijsko sticanje znanja u oblasti kreativnog dokumentarnog filma.

I ove godine predavači su bili afirmisani profesori i reditelji dokumentarnog filma Želimir Žilnik i Dragan Elčić.

“Interakcija” je i ove godine ponudila raznovrstan prateći program, namenjen i učesnicima kampa i masterklasa, ali i lokalnoj zajednici.

Učesnici su predstavili kulture zemalja iz kojih dolaze, a program “Interscreen” ponudio je projekcije studentskih filmova, ali i afirmisanih autora, uključujući izbor Elčićevih adokumentarnih filmova i novi Žilnikov film “Pirika”, te izbor nagrađenih filmova na 60. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, kao i studentskih filmova nagrađenih na Cilect Prize 2012.

Kamp “Interakcija" organizovan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije, opština Požega i Gornji Milanovac, Grada Čačka i Erste banke.


Izvor: [seecult.org]

Čitanja: 1029 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

John Newman i Milky Chance na Exitu - Premijera filmova 8. Interakcije
John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom - Premijera filmova 8. Interakcije
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom

Ova parking mesta mogu da koriste osobe koje imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu, kojima su oštećeni ekstremiteti (najmanje 70%
Umro Velja ribar - Premijera filmova 8. Interakcije
Umro Velja ribar

Velimir Teodorović, poznatiji kao Velja ribar, koji je spasao iz Dunava devet ljudi prilikom rušenja Mosta slobode za vreme NATO
Vek i po slovačke štampe - Premijera filmova 8. Interakcije
Vek i po slovačke štampe

Počeci književnosti vojvođanskih Slovaka datiraju iz 19. veka, a vezani su za Josifa Podrgradskog, književnika, izdavača i pedagoga koji je
Slovenačka lutkarska umetnost - Premijera filmova 8. Interakcije
Slovenačka lutkarska umetnost

Izložba pod nazivom "100 godina slovenačke lutkarske umetnosti" biće otvorena večeras u 18 sati u novosadskoj Galeriji likovne umetnosti –

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda