Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Regioni » Čačak »

Čačak bez vode, ali stižu cisterne

12. 08. 2013.

Čačak bez vode, ali stižu cisterne - Čačak bez vode, ali stižu cisterne Potrošači u Čačku i danas, drugi dan za redom, imaju problema sa snabdevanjem vodom zbog kvara na vodosistemu "Rzav" iz Arilja.

Vodu sa smanjenim pritiskom imaju građani koji žive na nižim zonama, dok su na većim visinskim zonama i iznad drugog sprata u stambenim zgradama bez vode, rečeno je agenciji Beta u čačanskom javnom preduzeću "Vodovod".

Za građane i ustanove u Čačku koji su ostali bez vode zbog kvara na vodosistemu "Rzav" obezbeđen je dovoljan broj cisterni s vodom za piće, rekao je danas direktor JP "Vododvod", Zoran Pantović.

Pantović je kazao da građani u nižim zonama imaju vodu ali sa umanjenim pritiskom, dok oni koji u zgradama iznad drugog sprata nemaju vodu iz gradskog vodovoda.

"Obezbeđen je dovoljan broj cisterni u gradu sa kojih se građani mogu snabdevati vodom. U čačanskoj bolnici je cisterna kapaciteta 12 kubika, a jedna cisterna obilazi vrtiće", rekao je Pantović Tanjugu.

On je najavio da će još devet cisterni biti raspoređeno na različitim lokacijama u gradu - od Avenije lipa do Mesne zajednice Prijevor.

"Intenzivno se radi na saniranju kvara, a preporučujem da se voda iz bunara i pumpi koristi za sanitarne potrebe i zalivanje, međutim, te mreže ne smeju biti vezane sa sistemom 'Rzava', kako ne bi došlo do mešanja", naglasio je on.

Nakon saniranja kvara, ističe Pantović, neophodno je da tri uzastopna uzorka vode budu ispravna, a procenjuje se da će tek sedam dana nakon puštanja u pogon sistema, voda moći da se koristi za piće.

Saniranje kvara, kako je najavljeno, moglo bi da traje više od 24 sata, nakon čega je potrebno nekoliko dana da se vodovodni sistem ispere, kako bi građani mogli da koriste vodu za piće.

Vojna kompanija Sloboda, koja je najveći potrošač vode u Čačku, danas je obustavila proizvodnju, kako bi građani imali veću količinu vode.

Zavod za zaštitu javnog zdravlja u Čačku zabranio je upotrebu vode za piće do daljeg.

Do neštašice vode došlo je zbog kvara na centralnom magistralnom vodovodu vodosistema "Rzav", koji se dogodio juče oko 12.30 u mestu Prijanovići, kod Lučana.

Javno preduzeće "Rzav" iz Arilja, koje snabdeva vodom pet gradova, zbog kvara je obustavilo isporuku vode Čačku, Lučanima i Gornjem Milanovcu.

Prema podacima iz tog preduzeća, Čačak i Gornji Milanovac se sada snabdevaju vodom iz sopstevnog vodosistema, dok su Lučani i mesto Guča ostali bez vode i snabdevaju se iz cisterni.

Prema rečima rukovodstva čačanskog "Vodovoda", Čačku je potrebno 400-450 litra vode u sekundi za normalno funkcionisanje, a "Vodovod" iz sopstvenih sistema obezbeđuje 150 litara vode u sekundi.

Arilje i Požega, koji se takođe snabdevaju vodom iz sistema "Rzav", imaju uredno snadbevanje vodom.


Izvor: [b92.net]

Čitanja: 1906 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

John Newman i Milky Chance na Exitu - Čačak bez vode, ali stižu cisterne
John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom - Čačak bez vode, ali stižu cisterne
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom

Ova parking mesta mogu da koriste osobe koje imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu, kojima su oštećeni ekstremiteti (najmanje 70%
Umro Velja ribar - Čačak bez vode, ali stižu cisterne
Umro Velja ribar

Velimir Teodorović, poznatiji kao Velja ribar, koji je spasao iz Dunava devet ljudi prilikom rušenja Mosta slobode za vreme NATO
Vek i po slovačke štampe - Čačak bez vode, ali stižu cisterne
Vek i po slovačke štampe

Počeci književnosti vojvođanskih Slovaka datiraju iz 19. veka, a vezani su za Josifa Podrgradskog, književnika, izdavača i pedagoga koji je
Slovenačka lutkarska umetnost - Čačak bez vode, ali stižu cisterne
Slovenačka lutkarska umetnost

Izložba pod nazivom "100 godina slovenačke lutkarske umetnosti" biće otvorena večeras u 18 sati u novosadskoj Galeriji likovne umetnosti –

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda