Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Regioni » Kragujevac »

Predstavljen FIAT 500L Living

04. 07. 2013.

Predstavljen FIAT 500L Living - Predstavljen FIAT 500L Living Kompanija FIAT automobili Srbija (FAS) predstavila je u četvrtak u fabrici u Kragujevcu najnoviji model, produženi FIAT 500L Living sa pet i sedam sedišta, kao i FIAT 500L Trekking. Početna cena FIAT-a 500L Living sa pet sedišta i dizel motorom biće 13.650 evra, dok je za najjeftiniji 500L Trekking sa benzinskim motorom potrebno izdvojiti 13.900 evra.

Podsetivši da je tačno pre godinu dana u Kragujevcu počela proizvodnja FIAT-a 500L, generalni direktor FAS-a, Antonio Ćezare Ferara, rekao je da je, do sada, izvezeno 80.000 ovih automobila.

"Ponosni smo što proizvodimo automobil koji spaja prošlost i sadašnjost, Italiju i Srbiju", rekao je Ferara i dodao da je 500L Livinig kompaktan automobil sa pet plus dva sedišta koji će se proizvoditi samo u Kragujevcu.

Novi ambasador Italije u Srbiji, Ðuzepe Manco, prvi put je posetio kragujevačku fabriku i poručio da Kragujevac i FAS jasno dokazuju zašto mnoge kompanije dolaze i investiraju u Srbiju: "Ovde pronalaze nove mogućnosti za prodor u zemlje u razvoju, uz rast u matičnoj zemlji."

"Mnogi i ne znaju da 500 italijanskih kompanija, koje posluju u Srbiji sa FIAT-om na čelu, čine Italiju glavnim partnerom i najvećim stranim investitorom u Srbiji", rekao je Manco.

Komercijalni direktor FAS-a, Džeri Klark, naveo je da je 500L Living porodični auto, dužine 4,35 metra i prtljažnikom zapremine 630 litara, a izdvaja se po izuztenoj udobnosti, prostoru i nosivosti.

Klark je naglasio da je reč o automobilu srednje klase i da je veoma ponosan na činjenicu da je 500L dobio međunarodno priznanje organizacije EuroNCAP za savremani bezbednosni sistem, City Brake Control.

Porudžbine za FIAT 500L Living počeče tokom jula, najpre u Italiji, posle čega će moći da se naruči i kod nas, kao i u ostalim zemljama Evrope.


Izvor i foto: [b92.net]

Čitanja: 1071 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

John Newman i Milky Chance na Exitu - Predstavljen FIAT 500L Living
John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom - Predstavljen FIAT 500L Living
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom

Ova parking mesta mogu da koriste osobe koje imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu, kojima su oštećeni ekstremiteti (najmanje 70%
Umro Velja ribar - Predstavljen FIAT 500L Living
Umro Velja ribar

Velimir Teodorović, poznatiji kao Velja ribar, koji je spasao iz Dunava devet ljudi prilikom rušenja Mosta slobode za vreme NATO
Vek i po slovačke štampe - Predstavljen FIAT 500L Living
Vek i po slovačke štampe

Počeci književnosti vojvođanskih Slovaka datiraju iz 19. veka, a vezani su za Josifa Podrgradskog, književnika, izdavača i pedagoga koji je
Slovenačka lutkarska umetnost - Predstavljen FIAT 500L Living
Slovenačka lutkarska umetnost

Izložba pod nazivom "100 godina slovenačke lutkarske umetnosti" biće otvorena večeras u 18 sati u novosadskoj Galeriji likovne umetnosti –

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda