[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='3.87.33.97' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('3.87.33.97','1643028650','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Regioni » Kraljevo »

Kraljevački odlikaši

28. 05. 2013.

Kraljevački odlikaši - Kraljevački odlikaši U četvrtom sedam kraljevačke Gimnazije svi đaci razred završavaju sa odličnim uspehom: prosek ocena je gotovo 5,00. Neki su tome dodali i pobede na takmičenjima, pa neće polagati prijemni ispit za fakultet, a ceo razred ide na zajedničko letovanje.

Jedno odeljenje i svi odlični đaci. Po sistemu verovatnoće, moguće je kada su u pitanju maturanti kraljevačke Gimnazije.

Četvrto sedam je odeljenje kakvo svaki razredni starešina može samo da poželi. Matematiku imaju "u malom prstu", engleski govore kao maternji, a profesorka srpskog, kaže, pamtiće ovu generaciju do kraja života.

"To je odeljenje sa kojim sam postigla više nego i sa jednim odeljenjem društveno-jezičkog smera", kaže Marina Panić, profesor srpskog jezika Gimnazije u Kraljevu. "Jednostavno, kao prosvetni radnik, osećala sam se prvi put zadovoljnom, jer niko kao oni nije pokazao toliku svest o značaju obrazovanja."

Među četrnaestoro stopostotnih odlikaša, jedan se izdvojio. Pavle Stevanović obezbedio je sebi upis na Matematički fakultet bez prijemnog ispita.

Pavle je, kaže, tako i planirao: "Od početka sam išao na to da učešćem i dobrim plasmanom na takmičenjima i olimpijadama obezbedim sebi mesto na fakultetu. Nisam morao da jurim ni za prosekom."

Odeljenje je malobrojno, ali se nisu međusobno takmičili već su jedni drugima pomagali u osvajanju znanja. Bili su šampioni u drugarstvu, vrsni glumci, recitatori, muzičari, sportisti.

Kao prava porodica, učenici četvrtog sedam u avgustu odlaze zajedno na more, u Grčku.

U dugoj istoriji kraljevačke Gimnazije nisu imali ovakvo odeljenje i očekuju da će na prirodno-Matematičkom i Elektro-tehničkom fakultetu u Beogradu nastaviti da, posle srednjoškolskih petica, ređaju studentske desetke.

Izvor: [rts.rs]

Čitanja: 2588 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

John Newman i Milky Chance na Exitu - Kraljevački odlikaši
John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom - Kraljevački odlikaši
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom

Ova parking mesta mogu da koriste osobe koje imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu, kojima su oštećeni ekstremiteti (najmanje 70%
Umro Velja ribar - Kraljevački odlikaši
Umro Velja ribar

Velimir Teodorović, poznatiji kao Velja ribar, koji je spasao iz Dunava devet ljudi prilikom rušenja Mosta slobode za vreme NATO
Vek i po slovačke štampe - Kraljevački odlikaši
Vek i po slovačke štampe

Počeci književnosti vojvođanskih Slovaka datiraju iz 19. veka, a vezani su za Josifa Podrgradskog, književnika, izdavača i pedagoga koji je
Slovenačka lutkarska umetnost - Kraljevački odlikaši
Slovenačka lutkarska umetnost

Izložba pod nazivom "100 godina slovenačke lutkarske umetnosti" biće otvorena večeras u 18 sati u novosadskoj Galeriji likovne umetnosti –

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda