Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Regioni » Novi Sad »

Gradske investicije

09. 07. 2013.

Gradske investicije - Gradske investicije Sednica Skupštine grada Novog Sada nastavljena je danas raspravom o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa rada ustanova iz oblasti kulture.

Odbornici su tokom jučerašnjeg zasedanja usvojili rebalans gradskog budžeta za 2013. godinu, čiji je ukupan obim, u odnosu na prvobitan, uvećan za oko tri milijarde dinara i iznosi 24,2 milijarde dinara.

Sednica, na kojoj je 109 tačaka dnevnog reda, počela je juče, ali je prekinuta sinoć, jedan sat posle ponoći.

Gradski sekretar za finansije Dejan Mandić je pojasnio ranije da se u rebalans budžeta ušlo po tri osnova.

Prvi je prinudna naplata na osnovu sudske presude u prosecu sa ATP Vojvodinom, drugi je umanjenje sredstava usvajanjem seta poreskih zakona i treći prenos suficita koji je grad imao u prethodnoj godini, a koji je, kako je rekao, posledica nerealizovanih sredstava dobijenih putem kredita.

Gotovo kompletno povećanje budžeta u iznosu od oko tri milijarde dinara opredeljeno je za ulaganje u kapitalne investicije, dok za tekuću potrošnju nisu predvidjena nova sredstava.

Najznačajnije kapitalne investicije su ulaganje u osposobljavanje devetog grobnog polja na novosadskom gradskom groblju, finansiranje izgradnje vrtića u Veterniku, čija je vrednost investicija 60 miliona dinara, projekat rekonstrukcije šest osnovnih i srednjih škola, kao i nabavka mehanizacije za potrebe javno komunalnih preduzeća "Put", "Čistoća", "Vodovod i kanalizacija" i "Gradsko zelenilo".

Pored toga, rebalansom su predvidjena finansiranja projekata rekonstrukcije krova na Gradskom muzeju i sale Pozorišta mladih.

Odbornici opozicije su glasali protiv usvajanja rebalansa budžeta ističući da je "rasipnički", dok su predstavnici vladajuće koalicije tokom rasprave isticali da je rebalans dobar, obzirom da je doneo nova sredstva za kapitalne investicije.

Odbornici su do sada usvojili 60 tačaka dnevnog reda, a trenutno se raspravlja o izboru direktora javnih i javno- komunalnih preduzeća na osnovu konkursa.


Izvor: [b92.net]

Čitanja: 1105 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

John Newman i Milky Chance na Exitu - Gradske investicije
John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom - Gradske investicije
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom

Ova parking mesta mogu da koriste osobe koje imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu, kojima su oštećeni ekstremiteti (najmanje 70%
Umro Velja ribar - Gradske investicije
Umro Velja ribar

Velimir Teodorović, poznatiji kao Velja ribar, koji je spasao iz Dunava devet ljudi prilikom rušenja Mosta slobode za vreme NATO
Vek i po slovačke štampe - Gradske investicije
Vek i po slovačke štampe

Počeci književnosti vojvođanskih Slovaka datiraju iz 19. veka, a vezani su za Josifa Podrgradskog, književnika, izdavača i pedagoga koji je
Slovenačka lutkarska umetnost - Gradske investicije
Slovenačka lutkarska umetnost

Izložba pod nazivom "100 godina slovenačke lutkarske umetnosti" biće otvorena večeras u 18 sati u novosadskoj Galeriji likovne umetnosti –

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda