Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Regioni » Novi Sad »

Još dve biciklističke stanice

13. 08. 2014.

Još dve biciklističke stanice - Stanice za iznajmljivanje bicikala, pored postojećih osam, nalaziće se na još dve nove lokacije i to u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu i u Podgoričkoj kod zgrade NIS-a.

Radovan Jeknić, portparol "Parking servisa" za 021 kaže da su radovi u toku i da se očekuje da u septembru ove nove biciklističke stanice budu otvorene.

"Sve je veće interesovanje Novosađana za korišćenje ovakvog prevoza po gradu što nas raduje jer se smanjuju saobraćajne gužve, o ekološkoj svesti građana mislim da ne treba ni pričati, a smanjuje se samim tim i pritisak na parking mesta kojih u centru grada najviše i nedostaje", rekao je Jeknić.

Već postojeće stanice za iznajmljivanje bicikala "NS bajk" nalaze se na Štrandu, Spensu, kod Srpskog narodnog pozorišta, Kampusu Novosadskog univerziteta, Detelinari, Novom naselju i Limanu. Sve stanice su automatizovane, objašnjava Jeknić, što korisnicima omogućava iznajmljivanje bicikala 24 sata u danu.

"Stanice su automatizovane i vi ste registrovani da ste uzeli bicikl na jednoj stanici. Recimo, sa Novog naselja dođete do centra grada i tu imate kod Apola jednu biciklističku stanicu, ostavite ga tu i vi ste ga razdužili. Ili, uzmete bicikl, odete do Spensa gde postoji isto stanica, pa tu razdužite bicikl, odete na Liman isto tako, kao i na Štrand. Znači, ne vraćate bicikl na isto mesto, važno je samo da ga vratite na jednu od stanica", kaže on.

Na svakoj stanici postoji 14 mesta za bicikle, a trenutno ih je u opticaju oko 200. Po rečima Radovana Jeknića, iz godine u godinu raste interesovanje Novosađana za iznajmljivanje bicikala. Do sada "Parking servis" ima više od 2.600 registrovanih korisnika, dok na mesečnom nivou oko 3.000 građana iskoristi "NS bajk" sistem.

Prema iznajmljenim biciklima sugrađani se ponašaju odgovorno, tako da se oštećenja retko dešavaju, kao i zloupotrebe, jer se korisnici obavezuju da bicikl čuvaju i vrate u ispravnom stanju. Zbog dobre saradnje "Parking servisa" i policije, svaki pokušaj krađe se brzo reguliše, a i sve stanice su pod video nadzorom.

"NS bajk" sistem koriste kako građani Novog Sada tako i turisti. Korisnička kartica košta 500 dinara i omogućava iznajmljivanje bicikala za 20 dinara po satu ili za 100 dinara dnevno. Biciklistima koji prvi put koriste ovu uslugu, uz podatke iz lične karte izrađuje se korisnička kartica koja nema vremensko organičenje već važi iz sezone u sezonu.

Čitanja: 1587 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

John Newman i Milky Chance na Exitu -
John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom -
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom

Ova parking mesta mogu da koriste osobe koje imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu, kojima su oštećeni ekstremiteti (najmanje 70%
Umro Velja ribar -
Umro Velja ribar

Velimir Teodorović, poznatiji kao Velja ribar, koji je spasao iz Dunava devet ljudi prilikom rušenja Mosta slobode za vreme NATO
Vek i po slovačke štampe -
Vek i po slovačke štampe

Počeci književnosti vojvođanskih Slovaka datiraju iz 19. veka, a vezani su za Josifa Podrgradskog, književnika, izdavača i pedagoga koji je
Slovenačka lutkarska umetnost -
Slovenačka lutkarska umetnost

Izložba pod nazivom "100 godina slovenačke lutkarske umetnosti" biće otvorena večeras u 18 sati u novosadskoj Galeriji likovne umetnosti –

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda