Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Regioni » Novi Sad »

Ulični prodavci prošli slabo

15. 07. 2013.

Ulični prodavci prošli slabo - Ulični prodavci prošli slabo Ulični prodavci u Novom Sadu kažu da je zarada tokom festivala Egzit (EXIT) bila znatno slabija nego prethodnih godina.

Egzit festival pored dobre zabave pruža priliku i za lepu i brzu zaradu, što su godinama unazad koristili oni najsnalažljiviji, prodajući "sve što se može i ne može prodati", ali ove godine prodavci suvenira, ukrasa, majica i raznoraznih svetlećih narukvica i figurica kažu da je zarada neuporedivo slabija u odnosu na prethodne godine.

Ulični prodavci tvrde da je ovo možda za njihov "biznis" najslabiji Egzit, iako je poseta najveća u poslednjih pet godina, a osnovni razlog za pad prodaje vide u tome što je na ovogodišnji Egzit došlo dosta manje Britanaca koji su lane bili glavne mušterije i koji, kako reče jedan od prodavaca, "nisu ni pitali za cenu".

Po rečima prodavaca na ovogodišnjem Egzitu definitivno je promenjena struktura posetilaca, jer je za razliku od ranije bilo više posetilaca iz regiona u odnosu na goste iz zapadne Evrope i drugih kontinenata, a to prodavcima nikako ne odgovara jer, kako primeti prodavačica suvenira, "od ovih iz regiona se i ne očekuju da nešto kupe".

Posetiocima Festivala ulični prodavci su ponudili široku paletu proizvoda od pištaljki, leptir mašni, majca, magneta sa "meme znacima" poznatim sa internet društvenih mreža, raznobojnih perika, do pomenutih svetlećih narukvica i naočara.

Magneti sa znakom Egzita, svetleće narkuvice, šarene perike kao i najrazličitije vrste naočara, ipak, su se prilično dobro prodavali, pa prodavci nisu baš ostali potpuno bez zarade. Zadovoljni mogu biti i umetnici za ocrtavanje lica - popularni "facepainting" ispred cijih "ateljea" su neretko bili prilično dugački redovi.

Ono što je bilo primetno, a što ne ide na ruku uličnih prodavaca, jeste da su inspekcijske službe ove godine mnogo ažurnije radile svoj posao, što je definitivno za pohvalu.

Patrole komunalne policije redovno su krstarile prilazima Egzitu, a bilo je i nekoliko racija u kojima su neki prodavci "zaradili" kazne.


Izvor: [b92.net]

Čitanja: 1022 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

John Newman i Milky Chance na Exitu - Ulični prodavci prošli slabo
John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom - Ulični prodavci prošli slabo
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom

Ova parking mesta mogu da koriste osobe koje imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu, kojima su oštećeni ekstremiteti (najmanje 70%
Umro Velja ribar - Ulični prodavci prošli slabo
Umro Velja ribar

Velimir Teodorović, poznatiji kao Velja ribar, koji je spasao iz Dunava devet ljudi prilikom rušenja Mosta slobode za vreme NATO
Vek i po slovačke štampe - Ulični prodavci prošli slabo
Vek i po slovačke štampe

Počeci književnosti vojvođanskih Slovaka datiraju iz 19. veka, a vezani su za Josifa Podrgradskog, književnika, izdavača i pedagoga koji je
Slovenačka lutkarska umetnost - Ulični prodavci prošli slabo
Slovenačka lutkarska umetnost

Izložba pod nazivom "100 godina slovenačke lutkarske umetnosti" biće otvorena večeras u 18 sati u novosadskoj Galeriji likovne umetnosti –

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda