Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Regioni » Smederevo »

Čuda na 5. Tvrđava teatru

05. 07. 2013.

Čuda na 5. Tvrđava teatru - Čuda na 5. Tvrđava teatru

Međunarodni ambijentalni pozorišni festival Tvrđava teatar u Smederevu nudi u petom izdanju - od 14. do 20. jula - osam predstava domaćih pozorišta, pod sloganom “Čudo je moguće!”

Peti Tvrđava teatar svečano će otvoriti hrvatski dramski pisac Ante Tomić, čiju će dramu “Čudo u Poskokovoj Dragi” 17. jula izvesti subotičko Narodno pozorište, u režiji Snežane Trišić.

Glavni program počinje 14. jula predstavom “Pjero ludak” Teatra Maska iz Bukurešta, čiji scenario i režiju potpisuje Mihai Malaimare.

Među predstavama u glavnom programu su i “Mladi Staljin” Džona Hodža, u režiji Nebojše Bradića i izvođenju Šabačkog pozorišta, “Per Gint” Henrika Ibzena, u režiji Nebojše Dugalića i Hane Selimović, u produkciji Akademije umetnosti iz Beograda, te “Čudo u Šarganu” Ljubomira Simovića, u režiji Ive Milošević i izvođenju Narodnog pozorišta iz Užica.

U završnici će Novosadsko pozorište izvesti “Operu ultima” u režiji Kokana Mladenovića.

Glavni program biće održan u Malom gradu Smederevske tvrđave, gde će 20. jula svečano biti dodeljene i nagrade. U čast nagrađenih najavljena je predstava Ustanove kulture “Vuk Karadžić” iz Beograda “Zvezdana prašina” Dušana Kovačevića, u režiji Marka Đurića.

U pratećem programu na Gradskom trgu, 16. jula biće predstavljeni rezultati trodnevne radionice Teatra Mimart iz Beograda, uz performans “Snoviđenje grada” prema konceptu Nele Antonović.

Tvrđava teatar dodeljuje četiri ravnopravne nagrade - za najbolju predstavu, režiju, glumicu i glumca. Nagrade su autorski rad vajara Zorana Kuzmanovića iz Smedereva, a o pobednicima će odlučiti žiri koji čine dramska umetnica Aleksandra Nikolić, dramaturg Branislav Nedić i reditelj Miloš Jagodić.

Prošle, 2012. godine, najboljom predstavom četvrtog Tvrđava teatra proglašena je drama “Bunar” Radmile Smiljanić, u režiji Egona Savina i produkciji Ustanove kulture “Vuk Karadžić” iz Beograda, Radionice Integracije i Fonda “Krug”.

Cena ulaznice ove godine je 300 dinara, a komplet za sve programe je 1.500.

Pokrovitelji Tvrđava teatra su Grad Smederevo i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.


Izvor: [seecult.org]

Čitanja: 2084 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

John Newman i Milky Chance na Exitu - Čuda na 5. Tvrđava teatru
John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom - Čuda na 5. Tvrđava teatru
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom

Ova parking mesta mogu da koriste osobe koje imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu, kojima su oštećeni ekstremiteti (najmanje 70%
Umro Velja ribar - Čuda na 5. Tvrđava teatru
Umro Velja ribar

Velimir Teodorović, poznatiji kao Velja ribar, koji je spasao iz Dunava devet ljudi prilikom rušenja Mosta slobode za vreme NATO
Vek i po slovačke štampe - Čuda na 5. Tvrđava teatru
Vek i po slovačke štampe

Počeci književnosti vojvođanskih Slovaka datiraju iz 19. veka, a vezani su za Josifa Podrgradskog, književnika, izdavača i pedagoga koji je
Slovenačka lutkarska umetnost - Čuda na 5. Tvrđava teatru
Slovenačka lutkarska umetnost

Izložba pod nazivom "100 godina slovenačke lutkarske umetnosti" biće otvorena večeras u 18 sati u novosadskoj Galeriji likovne umetnosti –

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda