[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: SELECT * FROM `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` WHERE ip='44.192.20.240' AND browser='CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)'


[sql_error] : Table 'bgsvet11_bgs_new.bgs_register' doesn't exist
- query: INSERT INTO `bgsvet11_bgs_new`.`bgs_register` (`ip`,`date`,`browser`,`referer`) VALUES ('44.192.20.240','1709318327','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','')

Verzija za štampu rss Bookmark and Share Početak » Regioni » Subotica »

Subotica beleži sve veći broj turista

18. 08. 2013.

Subotica beleži sve veći broj turista - Subotica beleži sve veći broj turista Suboticu i Palić u prvoj polovini ove godine posetilo je više od 31.000 turista, koji su ostvarili više od 56.000 noćenja, izjavio je Tanjugu član Gradskog veća u Subotici zadužen za turizam, Vjekoslav Ostrogonac.

Ostrogonac je rekao, pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku, da je broj noćenja veći i na Paliću i u Subotici, dok je broj turista na Paliću neznatno manji u odnosu na prošlu godinu, a u Subotici se beleži njihov porast.

Prema njegovim rečima, u subotičkim i palićkim hotelima u prvih šest meseci ove godine ostvareno je 56.114 noćenja.

"Na Paliću je ostvareno 16.573 noćenja, što predstavlja rast od četiri odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je u istom periodu u Subotici ostvareno 39.541 noćenje, ili za 24 odsto više nego u istom periodu lani", rekao je Ostrogonac.

Što broja turista tiče, na Paliću je u prvih šest meseci ove godine boravilo njih 8.549, što je za jedan procenat manje u poređenju sa prvim polugođem 2012.

Od početka januara do kraja juna u Subotici je boravilo 22.636 turista, što je za 22,7 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

"Ne možemo biti zadovoljni brojem turista, kao što ni hotelijeri ne mogu biti zadovoljni brojem noćenja, s obzirom na popunjenost kapaciteta. Ali, možemo biti zadovoljni njihovim radom na poboljšanju i promovisanju kapaciteta i sadržaja koje nude, kao i s radom Turističke organizacije na promociji Subotice i Palića kao turističke destinacije", rekao je Ostrogonac.

On je dodao da najvažniji subotički objekti secesije, kao što su Gradska kuća, Gradski muzej i Sinagoga, takođe beleže porast broja posetilaca.

Gradsku kuću je u prvih šest meseci posetilo 16.388 turista, muzej je posetilo 5.145 turista, dok je broj turista koji su u prvih šest meseci posetili Sinagogu veći od brojke posetilaca za celu prošlu godinu.


Izvor: [b92.net]

Čitanja: 9806 | Komentara: 0 | Dodaj komentar

John Newman i Milky Chance na Exitu - Subotica beleži sve veći broj turista
John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom - Subotica beleži sve veći broj turista
Podnošenje zahteva za parking mesto za osobe sa invaliditetom

Ova parking mesta mogu da koriste osobe koje imaju prijavljeno prebivalište u Novom Sadu, kojima su oštećeni ekstremiteti (najmanje 70%
Umro Velja ribar - Subotica beleži sve veći broj turista
Umro Velja ribar

Velimir Teodorović, poznatiji kao Velja ribar, koji je spasao iz Dunava devet ljudi prilikom rušenja Mosta slobode za vreme NATO
Vek i po slovačke štampe - Subotica beleži sve veći broj turista
Vek i po slovačke štampe

Počeci književnosti vojvođanskih Slovaka datiraju iz 19. veka, a vezani su za Josifa Podrgradskog, književnika, izdavača i pedagoga koji je
Slovenačka lutkarska umetnost - Subotica beleži sve veći broj turista
Slovenačka lutkarska umetnost

Izložba pod nazivom "100 godina slovenačke lutkarske umetnosti" biće otvorena večeras u 18 sati u novosadskoj Galeriji likovne umetnosti –

John Newman i Milky Chance na Exitu

Nova engleska soul zvezda John Newman, nastupiće u subotu 11. jula, a indie-pop duo Milky Chance 12. jula na glavnoj
{title} - {opis}

ROBMATIC - novi švajcarski DJ star u Beogradu!

U petak 21. Jula na gradskom splavu Lasta nastupiće nova švajcarska Tech-House zvezda - ROBMATIC ROBMATIC je nova sjajna zvezda